Фоторепортаж

Ремонт атракціонів, кози та обрізка дерев – житомирські парки готують до початку сезону. Фоторепортаж

2 March 2023, 17:44

Ремонтують, зачищають, змащують та фарбують атракціони, облаштовують вольєр для кіз, встановлюють поручні, прибирають - житомирські парки активно готують до початку сезону.

Директор КП «Парк» Сергій Бондар у коментарі Житомир.info розповів, які атракціони працюватимуть, а які ні, і що планують змінити найближчим часом у парках.

У центральному парку, за словами директора, не буде працювати два атракціони.

«Цьогоріч не буде працювати одна з «Веселих гірок». Також не працюватиме одна двох ланцюгових каруселей одна знаходиться у поганому стані, ми її будем демонтувати і коли закінчиться війна, купимо новий атракціон. Який - поки лишу у секреті. Зараз ми підготуємо всі атракціони і будемо проходити технічні обстеження. Складемо перелік атракціонів, які будемо запускати, подамо заявку у Державну службу України з питань праці і проводитимемо технічне обстеження. Тільки після того атракціонами можна буде користуватися», - розповів Сергій Бондар.

Фігурки з каруселі зняли та фарбують.

Тир з центрального парку перенесуть, а на його місці планують встановити безкоштовну гойдалку для маломобільних верств населення. Поруч з гойдалкою, якщо встигнуть, облаштують клумбу.

У парку на волонтерських засадах працює фірма, яка встановлює поручні для безпеки біля «Ігрової кімнати».

Фаутні дерева, які видаляли у парках згідно з актів на видалення, використовують на опалення виробничих та офісного приміщення.

У центральному парку замість вирізаних дерев, за словами директора КП «Парк», планують висадити нові. Спочатку хочуть висадити 15 дерев по всім локаціям, з часом додаватимуть ще нові дерева та кущі.

У гідропарку цьогоріч не працюватиме колесо огляду та атракціон «Північне сяйво». Ціни на атракціони зміняться, зараз ведуть розрахунки, проте обіцяють, що ціну планують підняти на мінімальну суму.

Також у гідропарку облаштовують оглядовий вольєр для кіз.

На дитячому та дорослому пляжах будуть встановлювати роздягальні.

Чи працюватиме човнова станція поки невідомо - зараз діє заборона на пересування на воді.

«Першим ми завершуємо центральний парк, тоді почнемо роботи з атракціонами в гідропарку. На майбутнє планів та задумок дуже багато, але ми прекрасно розуміємо, що у нашій країні йде війна і ми можемо робити максимально від нас залежне. Багато людей пишуть неприємні речі у соцмережах, але ми завжди відкриті - хто має бажання - приходьте, допомагайте. У нас навіть є вільні вакансії і ми можемо працевлаштувати», - зазначає Сергій Бондар.

Нагадаємо, розпорядженням від 30 травня мер призначив з 1 червня 2022 року Сергія Бондара на посаду директора комунального підприємства «Парк». Згодом з новим директором уклали контракт на рік – до 1 вересня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в середині березні 2022 року стало відомо про звільнення директора КП «Парк» Ігоря Леонченка, який працював на цій посаді п'ять років. Майже через два місяці на сайті міської ради оприлюднили розпорядження про звільнення Леонченка з 9 березня 2022 року «за угодою сторін».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк гідропарк атракціон Бондар  
Матеріали по темі