Події

Поспішав на побачення, потрапив у кювет і пропонував хабаря: поблизу Житомира поліцейські зупинили нетверезого водія

3 March 2023, 09:25

Поблизу Житомира 51-річний водій Mazda 1 березня потрапив у ДТП. Однак продовжив свій шлях. Помітивши пошкоджений автомобіль на дорозі, його зупинили поліцейські. І виявили, що керманич п’яний. Правоохоронцям чоловік пояснив, що випив спиртного для хоробрості перед побаченням. А оскільки дуже поспішав, запропонував поліцейським хабаря. Тож нині, окрім адміністративної відповідальності, йому загрожує ще й кримінальна.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Увечері 1 березня поліцейські відділу №1 Житомирського РУП помітили на автодорозі у Тетерівській громаді автомобіль «Mazda» з механічними пошкодженнями. 51-річний водій зупинився на вимогу поліцейських та пояснив, що щойно втрапив у кювет, не впоравшись з керуванням транспортним засобом», – йдеться у повідомленні.

При цьому його поведінка та спілкування свідчили про вживання чоловіком спиртного. Відповідне освідування підтвердило підозри поліцейських – 2,08 проміле алкоголю у крові.

Попри усі зазначені обставини, водій продовжував наполягати на продовженні своєї поїздки, оскільки спізнювався, за його словами, на… побачення. Аргументувати вирішив грішми, хоча поліцейські кілька разів попередили його про неправомірність таких дій.

Готівку, яку чоловік поклав у салон службової автівки, вилучили працівники слідчо-оперативної групи та задокументували факт пропозиції хабаря.

Відповідно до законодавства (ст. 369 ККУ) керманичеві загрожує покарання від штрафу до ув’язнення терміном до 4 років. А за перебування у нетверезому стані (ст. 130 КУпАП) - 17 000 штрафу та позбавлення права керуванням автомобілем на рік.

Як повідомляв Житомир.info, 19 листопада 2022 року в селі Тетерівка, що під Житомиром, поліцейські допомогли вибратися зі снігового замету керманичу BMW і викрили його нетверезий стан. Щоб уникнути відповідальності за адмінправопорушення, молодик спробував відкупитися грошима просто на місці. Факт пропозиції хабаря правоохоронці належним чином задокументували. Розпочато кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водій нетверезий водій сп’яніння п’яний водій хабар Тетерівська громада  
Матеріали по темі