Події

Житомирянина, який нападав на дітей та відбирав телефони і гроші, судитимуть за двома статтями: поліція завершила розслідування

3 March 2023, 16:47

Житомирянину, якого у січні оперативники затримали за підозрою у розбоях на дітей, загрожує 15-річне ув’язнення: поліцейські завершили розслідування.

Про це 3 березня повідомила пресслужба ГУНП з посиланням на інформацію Житомирського районного управління поліції.

«Про історію погроз синові на одній з вулиць Житомира у соціальних мережах розповів його батько. Поліцейські ретельно перевірили обставини події та розпочали кримінальне провадження. За словами батька, на початку січня незнайомець відібрав телефон у його сина-підлітка та вимагав гроші, демонструючи щось схоже на ніж. І лише вчасна поява матері хлопця, яка йшла на зустріч, врятувала ситуацію: невідомий віддав гаджет та пішов геть», – нагадують у поліції.

Через день схожа ситуація сталася в одній з багатоповерхівок Житомира. Незнайомець зайшов у під’їзд за 14-річним хлопцем і, погрожуючи, відібрав телефон та гроші.

Оперативники Житомирського РУП встановили та затримали причетного уже за кілька днів після подій. Ним виявився 40-річний житомирянин, який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові правопорушення.

Під час досудового розслідування поліцейські зібрали докази його причетності до ще до двох крадіжок: велосипеда та електроінструмента з підсобних приміщень.

Тож за процесуального керівництва Житомирської окружної прокуратури слідчі інкримінують чоловікові розбійні напади (ч. 4 ст. 187) та крадіжки (ч.4 ст. 185 КК України). З моменту затримання за рішенням суду він перебував під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 2 січня 2023 року в Житомирі на вулиці Короленка невідомий чоловік скоїв напад на дитину: намагався забрати смартфон і гроші та погрожував ножем.

11 січня 2023 року поліція інформувала, що в Житомирі оперативники затримали підозрюваного у розбоях на дітей. Зазначалося, що чоловікові оголошено про підозру у вчиненні розбійних нападів (ч. 4 ст. 187 ККУ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розбій розбійний напад пограбування грабіж дитина підліток телефон затримання вул. Короленка  
Матеріали по темі