Місто

У Житомирі на Михайлівській провели благодійний захід «Рік без ліцею»

4 March 2023, 16:31

«Рік без ліцею» – громадська організація «Реновація 25-го ліцею», та численна ліцейна родина організували благодійний захід.

Про це 4 березня повідомляє Житомирська міська рада.

«Рік тому, 4 березня, російська бомба поцілила в один з найкращих навчальних закладів Житомира. Тоді, на щастя, ніхто не постраждав. Однак, без свого шкільного дому лишилося 1 300 учнів. Сьогодні на головній пішохідній вулиці міста ліцеїсти провели тематичний благодійний захід та згадали про випускників, які віддали життя за Незалежність та Свободу України», - йдеться у повідомленні.

Перед цим, 2 липня 2022 року на Михайлівській організували благодійну акцію «Віват, ліцей 25».

Нагадаємо, під час засідання міськвиконкому 1 лютого цього року мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що кошти на демонтаж ліцею №25 виділять з міського бюджету, а демонтаж не робили раніше, бо чекали, що держава дасть цільові кошти на проведення таких робіт. На сесії міської ради 23 лютого депутати проголосували за виділення з міського бюджету 9,5 млн грн на демонтаж будівлі зруйнованого ліцею №25, роботи планують розпочати через два місяці.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання.

12 січня 2023 року в Житомирі підписали меморандум про створення нової освітньої стратегії для ліцею №25.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей ліцей №25 благодійна акція ГО Михайлівська 
Матеріали по темі