Новини компаній

Довідник еквівалентності лікарських засобів: незамінне джерело інформації про ліки в Україні

6 March 2023, 17:12

Український Довідник еквівалентності лікарських засобів rx.ua є незамінним джерелом інформації про всі ліки, зареєстровані в Україні. Цей довідник надає основну інформацію про кожен лікарський засіб, таку як його призначення, спосіб застосування, дози та протипоказання. Крім того, він містить інформацію про виробника, форму випуску та умови відпуску з аптеки.

Особливість цього довідника полягає в тому, що лікарські засоби класифіковані на підставі їх еквівалентності. За допомогою кодів розмежовуються різні типи лікарських засобів з різним рівнем доказової бази та регуляторними підходами до реєстрації та перереєстрації. Також в довіднику систематизовані генеричні препарати за методами доказу еквівалентності.

Завдяки цьому довіднику, можна зробити висновок щодо взаємозамінності лікарських засобів та здійснити вибір препарату для раціональної терапії. Довідник містить інформацію про терапевтичну еквівалентність оригінальних та генеричних препаратів, а його зручна структура, система пошуку та формат стисло надає достатню інформацію для раціонального застосування лікарських засобів та виписування рецептів. У довіднику також містяться Методичні рекомендації “Теоретичне обгрунтування та реалізація сучасних принципів оцінки еквівалентності лікарських засобів в Україні” (77.17/119.17), що дозволяє фахівцям у галузі медицини оцінити ефективність та безпеку різних лікарських засобів, що знаходяться на українському фармацевтичному ринку.

Довідник містить близько 2 000 діючих речовин та більше 10 000 ліків за торговельними назвами, що робить його одним з найбільш повних та актуальних джерел інформації про ліки в Україні. Також варто зазначити, що довідник періодично оновлюється, щоб відображати зміни в регулюванні та реєстрації лікарських засобів в країні.

Зараз у світі все більше людей користуються лікарськими засобами, але дуже важливо мати достовірну та актуальну інформацію про їх взаємодію з організмом. Довідник надає можливість фахівцям та пацієнтам зробити обґрунтований вибір лікарського засобу, що забезпечує ефективне та безпечне лікування.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарський засіб ліки довідник 
Матеріали по темі