Місто

Які квіти та за яку ціну пропонують житомирянам продавці напередодні 8 березня

7 March 2023, 14:35

Весняні квіти заполонили прилавки на Житньому ринку. Пропонують рожеві, червоні, білі та навіть сині тюльпани, а ще яскраво-жовту та з неймовірним ароматом мімозу. Ми запитали продавців, скільки коштують квіти напередодні 8 березня. За один тюльпан просять від 25 грн до 40 грн, а мімозу продають на вагу.

«По 30 грн є, по 40 грн, по 35 грн. Ірис так само, хризантема 80 грн гілочка. Ціна залежить від сорту тюльпана. Є піоновидний, є сортовий, він росте лише угору», - розповідає продавчиня Ірина.

«Важимо, ось гілка вийшла 120 грн. Взагалі 100 грамів коштує 150 грн. Взагалі не беруть, ні тюльпани, ні мімозу. У людей немає грошей», - каже продавчиня Анжела.

«Мімоза коштує 150 грн за 100 грамів. Тюльпани по 35 грн», - говорить продавчиня Ріта.

«По 25 грн, є по 30 грн, букетики по 100 грн. Це простий тюльпанчик, а це сортовий. Наші житомирські тюльпани. Беруть, но дуже погано», - сказала продавчиня Мая.

«250 грн ось такі корзинки, є по 350 грн. Тюльпани всі 35 грн», - каже продавчиня Надія.

«Мімоза 100 грн за 100 грамів. Гілка може коштувати 30,40, 60 грн», - додає продавець Руслан.

Пані Лілія продає тюльпани у горщику, які сама вирощувала.

«5 штук - 250 грн, а 3 штучки -120 грн. Дуже рада, що беруть, бо дуже тяжко натрудилися, але беруть. Все самі вирощуємо», - ділиться продавчиня Лілія.

Покупці переважно придивляються, а не купують. Кажуть: ціни не дуже приємні.

«Для мене – це дорого», - ділиться Галя.

«Чесно кажучи, трохи у шоці із цін. Але якщо хочеться зробити приємно своїй дорогій людині, то мусиш купляти», - ділиться Юлія.

Тимчасовий торговельний майданчик для продажу квітів мали організувати й на Довженка. Ми зустріли лише одну продавчиню, але з великим асортиментом тюльпанів.

«Усі квіти по 30 грн. Свіженькі, листочок, свіженький. Вони всі різні, кому який сорт потрібен можна обрати. Наприклад, чоловік брав перший, то звісно йому зробила знижку, хто бере багато також робимо знижку», - розповідає продавчиня Тетяна.

Пані Тетяна радить, на що звертати увагу, коли купуєте весняні квіти.

«Тюльпанчик, якщо свіженький, то він аж хрустить, коли його тримають. Листок завжди зелений, бутончик, якщо свіжий, то не дуже великий, коли вдома стоїть він росте та розцвітає і стає більшим. Додому приходите, підрізаєте кожен корінчик, ставите не дуже глибоко, просто у свіжу воду і хороший настрій», - радить продавчиня Тетяна.

Цього року торгові майданчики мали організувати за декількома адресами, з 1 по 10 березня.

Як повідомляв Житомир.info, 7 лютого 2023 року на сайті міської ради оприлюднили проєкт рішення виконкому про організацію тимчасового торгового майданчика для реалізації живих квітів, розсади, саджанців та інших рослинами біля Житнього ринку – на вулиці Небесної сотні, 8-10. Крім того, 8 лютого оприлюднений проєкт рішення виконкому про облаштування в Житомирі з 3 квітня по 14 травня майданчиків для торгівлі товарами ритуального призначення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: квіти квітка 8 березня  
Матеріали по темі