Місто

Чи купують житомиряни товари брендів, які не вийшли з російського ринку. Опитування

7 March 2023, 15:16

Йде дев’ятий рік війни з російською навалою, другий рік повномасштабного вторгнення росії в Україну. Однак деякі світові бренди та марки досі не покинули ринок окупанта і його прибічників, тим самим спонсоруючи війну. Дізнатися, чи продовжує певна компанія свій бізнес в рф та чи варто купувати її товари, нині нескладно. Зокрема, у вільному доступі є чимало застосунків та чат-ботів, за допомогою яких можна легко це перевірити.

Запитуємо житомирян, чи пильнують вони за своїми покупками, чи купують товари брендів, які не вийшли з російського ринку та чи взагалі звертають на це увагу.


«Фірма «L'Oréal» знаю, що вона російська, дуже багато. Фарбами не користуюсь, обираю українські бренди або європейські беремо. Слідкуємо, ігноруємо», – каже Альона.

«Стараюсь максимально не купувати. От якщо можна замінити, я замінюю, якщо край, то доводиться. Я в «Ашан» майже не ходжу, «Метро» також», – говорить Вадим.

«Слідкую, але буває, що купую і користуюсь», – ділиться Ольга.

«Ти ж мене у «BROCARD» не пускаєш?», – перебиває Людмила.

«Бо він не вийшов з російського ринку, не заходжу туди, шукаю відповідники», – додає Ольга.

«Звісно, це все болить, і намагаємось робити, що можемо. Принаймні не купувати ці товари», – підсумовує Людмила.

«Не купуємо російські марки, бойкотуємо», – зізнається Олена.

«Намагаємось не купувати, якщо не спішимо, то дивимось. Думаю, що на митниці мають за цим слідкувати, щоб нам не приходили ці товари», – зауважує Лариса.

«Підтримувати країну агресора було б безглуздо з нашого боку», – розмірковує Максим.

«Не слідкуємо, але намагаємось не купувати, якщо бачимо такі товари», – зазначає Анна.

«Не ходжу в «Метро», туди ніколи і не ходив, бо там і так все дорого. Намагаюсь підтримувати вітчизняного виробника», – розповідає Олег.

«Наприклад, від «Garnier» я відмовилась, бо знаю, що вони співпрацюють. А так детально слідкувати хто, що і як, то ні», – відповідає Тетяна.

«Я не слідкую, купую те, що на знижці», – зізнається Крістіна.

«Знаю тільки, що «Ашан» іще не вийшов з російського ринку. Мінімальний продуктовий набір збираю завжди, ніколи не беру зайвого, тільки те, що потрібно, і я знаю, що воно нашого виробництва. Тому не дуже слідкую за тими, які пов’язані з країною агресором», – зауважує Борис.

Як повідомляв Житомир.info, 23 лютого 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції інформувало про внесення французької корпорації Auchan Holding у перелік міжнародних спонсорів війни. А 28 лютого пресслужба НАЗК повідомляла, що компанію Metro Cash & Carry теж було внесло до переліку міжнародних спонсорів війни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Метро Ашан війна товар бренд бойкот  
Матеріали по темі