Події

У Житомирі затримали 36-річну юристку, яка за хабарі допомагала військовослужбовцям стати непридатними до служби

7 March 2023, 16:38

6 березня на вулиці обласного центру поліцейські затримали 36-річну жительку Бердичева, яка пропонувала посередництво у визнанні військовослужбовців непридатними до служби.

Про це 7 березня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Зазначається, що протиправну діяльність викрили детективи слідчого управління ГУНП Житомирщини за оперативного супроводу працівників обласного Управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та спільно з підрозділом Департаменту військової контррозвідки СБУ, за процесуального керівництва Житомирської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

«Попередньо встановлено, що жінка укладала з військовослужбовцями угоди про надання юридичної допомоги. За це вона офіційно отримувала плату за послуги. Водночас підприємиця вимагала від них готівку у валюті для нібито подальшої передачі керівникові військово-лікарської комісії. Така неправомірна вигода мала слугувати запорукою лояльного ставлення лікарів під час вивчення документів військовослужбовців та прийняття рішення про непридатність їх до військової служби», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували такі оборудки юристки стосовно двох військовослужбовців.

Затримання жінки відбулось поблизу лікувального закладу одразу після отримання нею від одного з потерпілих останньої частини хабаря.

Слідчі повідомили жінці про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 ККУ) та наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 3 ст. 369 ККУ).

Законодавством такі протиправні дії караються позбавленням волі на строк до 8 років з конфіскацією майна.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що затримана юристка - Оксана Поспєлова-Петрук з Бердичева. Також в грудні минулого року вона оголошувала збір грошових коштів на рахунок Житомирського військового госпіталю для поліпшення умов захисників.

bloger-psiholog1

Як повідомляв Житомир.info, в травні 2022 року у Житомирі викрили двох медиків на хабарництві за «допомогу» в оформленні групи інвалідності колишньому військовослужбовцю ЗСУ, який отримав поранення під час проведення Антитерористичної операції. 28 червня цього ж року до суду скерували обвинувальний акт стосовно лікаря-хірурга – одного з вимагачів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар затримання юрист МСЕК  
Матеріали по темі