Місто

Уночі ворог вдарив по Житомиру «шахедами»: місто без світла і води, електротранспорт не випускатимуть

9 March 2023, 07:23

Під час повітряної тривоги, яка була оголошена о 2:18 год. 9 березня і триває й досі, ворог завдав удар по Житомиру «шахедами», поціливши у підстанцію. Внаслідок цього місто лишилося без світла і води. На щастя, минулося без постраждалих.

Про це у ранковому зверненні 9 березня розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Добрий ранок, сильні люди вільного міста. Добрий чи недобрий… Тому що ми зранку побачили, що нема води в кранах, у більшості будинків нема електроенергії. І це після нічного удару по Житомиру шахедами. Добре, тому що ніхто не постраждав. Це попередня інформація, слава Богу. Але це ще один ранок, який наближає нас до перемоги», – сказав мер.


Він наголосив, що ситуація у місті складна. На об’єктах критичної інфраструктури запускатимуть закуплені генератори.

«Хочу сказати, ситуація складна, енергетики, комунальники роблять усе можливе. Я думаю, що через декілька годин ми зможемо подати воду, підключити тепло. А так буде дуже складно, скажу, що електротранспорт виводити не можемо, нема потужностей. І дуже багато буде обмежень з точки зору електроенергії. Будемо запускати на об’єктах критичної інфраструктури ті генератори, які привозили, енергетики робитимуть перепідключення. Ми працюємо. Все буде добре. Тримаймося», – завершив міський голова.

Зауважимо, що у випадку довготривалих відключень електроенергії кожен може прийти в «Пункт незламності», аби зарядити свої гаджети, зігрітися та скористатися інтернетом. За інформацією ОВА, на Житомирщині діє 306 «Пунктів незламності» (без врахування пунктів відповідального бізнесу та ДСНС).

Як у Житомирі працюють мобільні «Пункти незламності», дивіться у фоторепортажі за 29 грудня 2022 року

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 23 листопада 2022 року житомиряни грілися та заряджали гаджети в «Пунктах незламності», В одному з таких пунктів люди були і вранці 24 листопада. Адреси пунктів незламності у Житомирі та селі Вереси дивіться тут. 25 листопада обласна військова адміністрація нагадувала адреси більш ніж 300 «Пунктів незламності», які є на території області, та просила інформувати про можливі проблеми у роботі цих пунктів за телефоном: 067 499-29-16.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: світло електрика електроенергія Сухомлин шахед дрон підстанція обстріл 
Матеріали по темі