Місто

У Житомирі електротранспорт найближчі дні ходити не буде, а всі котельні обіцяють запустити до кінця доби

9 March 2023, 15:00

Після масованого ракетного обстрілу росіянами, зокрема, влучання в об’єкт інфраструктури у Житомирі, 9 березня по місту є проблеми з електропостачанням. Станом на 14 годину електротранспорт не працює, а кількість автобусів збільшили.

Про це 9 березня о 14:31 повідомила Житомирська міська рада.

«Станом на зараз в Житомирі працюють 30% світлофорних об’єктів. Електротранспорт не працює. Тому кількість комунальних автобусів на маршрутах міста збільшена. Зокрема, вони виїхали за курсом тролейбусів №2 та 3. Чекаємо на інформацію від енергетиків. Але орієнтовно до початку наступного тижня електротранспорт в місті працювати не буде», - йдеться в повідомленні.

Крім того, директор «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин розповів, що всі котельні в місті планують запустити до кінця доби.

За словами Дмитра Рогожина, станом на 12 годину дня працювала половина котелень міста.

«До кінця доби ми плануємо запусти всі об’єкти. Зараз важливо дати не лише електроенергію, а й необхідний тиск води, тому потрібен час для відновлення роботи всіх котелень. Роботу тих котелень, які забезпечують теплом критичну інфраструктуру, ми відновили ще о шостій годині ранку», – прокоментував директор «Житомиртеплокомуненерго»

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. А директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик похвалився відновленням водопостачання по місту та продовженням реконструкції каналізаційних очисних споруд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ракета ракетний удар обстріл водопостачання електропостачання транспорт електротранспорт електроенергія війна 
Матеріали по темі