Події

За сексуальне насильство над дочкою жителя Житомирської області ув’язнили на 13 років

9 March 2023, 18:33

На Житомирщині засудили батька-ґвалтівника: 13 років за ґратами за сексуальне насильство над рідною донькою.

Про це 9 березня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення ювенальним прокурором Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним у зґвалтуванні та розбещенні своєї малолітньої доньки (ч. 4 ст. 152, ч. 2 ст. 156 КК України). Йому призначено покарання – 13 років позбавлення волі», – йдеться у повідомленні.

Також вироком суду інформацію про засудженого включено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Ювенальний прокурор у суді довів, що рідний «батько», житель однієї з територіальних громад Житомирського району, упродовж року вчиняв дії сексуального характеру стосовно 12-літньої доньки.

Потерпіла неодноразово скаржилася матері, однак надійного захисту від неї не дочекалася. Сексуальне насильство пригнічувало емоційний стан дитини, на що звернула увагу шкільний психолог. Після відвертої розмови з малолітньою ученицею працівники навчального закладу викликали правоохоронців.

Відразу після розкриття злочину дівчинку та її рідну сестричку на виховання прийняла прийомна сім’я, де вони перебувають і дотепер.

Наразі у суді триває розгляд справи щодо позбавлення обох горе-батьків батьківських прав.

З дня затримання (жовтень 2021р.) – до набуття вироком чинності обвинувачений перебуватиме під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня 2022 року пресслужба Житомирської обласної прокуратури інформувала, що жителя Новоград-Волинського району засудили за зґвалтування малолітньої, призначивши покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зґвалтування батько дочка сексуальне насильство вирок прокуратура  
Матеріали по темі