Суспільство

У Житомирській області під'єднали до електрики майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після обстрілу дронами

9 March 2023, 19:03

У Житомирській області під'єднали до електрики майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після ворожого обстрілу об’єкта енергетичної інфраструктури в ніч на 9 березня.

Про це ввечері 9 березня повідомив начальник Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні більшу частину дня присвятив розв'язанню питань найскорішого відновлення сталого енергопостачання жителів області, які залишилися без електрики через новий терористичний удар росіян. Завдяки героїчним зусиллям енергетиків в перші ж години після вибухів вдалося відновити живлення об’єктів критичної інфраструктури області, а станом на зараз – під'єднати до електрики майже 100 тисяч абонентів, або дві третини тих жителів області, яких росіяни з ночі занурили у темряву», – пише Бунечко.

Ситуація з енергозабезпеченням в області лишається складною, проте контрольованою.

«Не зважаючи на це, слід відзначити, що ситуація з енергопостачанням в області протягом найближчих днів залишатиметься складною, але контрольованою. Сьогодні разом з очільником «Укренерго» Володимиром Кудрицьким, керівником «Житомиробленерго», міським головою Житомира детально обговорили план ремонтних робіт та необхідні заходи з економії електроенергії. Перш за все, визначили: перелік аварійних джерел живлення та альтернативні лінії енергопостачання, які дозволять компенсувати дефіцит електроенергії для області; комплекс ремонтних робіт, який дозволить відновити роботоздатність системи та її спроможність розподіляти електроенергію між споживачами в обсязі достатньому для роботи без планових відключень, який буде тривати до двох тижнів. Але усі задіяні служби будуть робити все можливе, щоб закінчити роботи якомога скоріше; графік почергових планових відключень абонентів, який має бути складений таким чином, щоб кожен абонент не залишався без електрики більш ніж 6 годин, якщо не буде необхідності у додаткових аварійних відключеннях», – зазначає начальник ОВА.

Віталій Бунечко наголошує: протягом приблизно двох тижнів в області діятиме режим жорсткої економії електроенергії.

«Наголошую, що протягом цього часу в області буде діяти режим жорсткої економії електроенергії. Усі ми вже проходили це восени. Тож у пікові години максимально обмежуємо використання потужних електроприладів, мінімізуємо використання електроенергії для вуличного освітлення, рекламних вивісок та вітрин. Кожен зекономлений кіловат протягом найближчих днів буде прискорювати відновлення сталого енергопостачання», – резюмував начальник обласної військової адміністрації.

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

По обіді 9 березня міський голова Сергій Сухомлин зібрав брифінг, на якому розповів, як Житомир оговтується від нічного ворожого удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 8 на 9 березня противник завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України: ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія світло Бунечко шахед дрон обстріл Укренерго  
Матеріали по темі