Суспільство

У Житомирській області через різке зниження напруги в мережі тимчасово не діють графіки погодинних відключень електроенергії

10 March 2023, 10:35

У зв’язку з різким зниженням напруги в мережі у Житомирській області зранку 10 березня виникли аварійні відключення електроенергії, графіки погодинних – тимчасово не діють.

Про це 10 березня о 9:04 повідомляє пресслужба АТ «Житомиробленерго».

«Наразі графіки погодинних відключень електричної енергії, опубліковані на офіційному сайті Товариства, тимчасово не діють до 12:00 (10.03.2023р.) у зв‘язку з різким зниженням напруги в мережі та виникненням аварійних відключень автоматикою. У зв‘язку з відключеннями можливі коливання напруги. Тому для збереження електроприладів, просимо не залишати їх в розетках, особливо ті, які керуються мікросхемами і мікрочіпами! Використовуйте їх через 15-30 хвилин після відновлення електропостачання, поки енергосистема не стабілізується», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. Увечері 9 березня начальник ОВА повідомив, що до електрики під'єднали майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після ворожого обстрілу об’єкта енергетичної інфраструктури.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

По обіді 9 березня міський голова Сергій Сухомлин зібрав брифінг, на якому розповів, як Житомир оговтується від нічного ворожого удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Увечері 9 березня АТ «Житомиробленерго» розробило графік погодинних відключень електроенергії у місті й області.

Зранку 10 березня у водоканалі запевнили, що на випадок відсутності електроенергії вода у Житомирі буде завдяки генераторам, проте в деяких будинках лише до 5 поверхів.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 8 на 9 березня противник завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України: ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія відключення електропостачання Житомиробленерго світло 
Матеріали по темі