Місто

Замість електротранспорту – міські автобуси: чи вдається владі Житомира забезпечити людей якісним перевезенням

10 March 2023, 11:13

Через ворожий удар по об’єкту енергетичної інфраструктури відучора, 9 березня, у Житомирі не курсує міський електротранспорт. Щоб організувати якісне перевезення містян, на маршрути запустили більшу кількість міських автобусів. Зокрема й ті, які приїхали з естонської столиці – Таллінна, розповідає в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міськради Микола Єрмаков.

«Ми зараз будемо здійснювати виїзд на лінію і перевіряти зупинки, де який маршрут доставити. Наша задача – вивезти ключові райони: Богунія, Крошня, Корбутівка. Моніторимо пікові години. Скажімо так, зранку робили об’їзд, і скупчення людей на зупинках немає, 10-12 хвилин – автобус їде. З 20 автобусів, які приїхали з Таллінна, 16 на лінії. Ми розуміємо, що автобуси не нові, механіки ремонтують. Комунальним підприємством здійснюються всі заходи, щоб був повний випуск. Комунальні автобуси виїхали на маршрути №2, №3, сьогодні вони вже курсують. Посилений маршрут №23», – розповідає Микола Єрмаков.


Не нарікають на інтервал між маршрутками й самі містяни. Мовляв, автобуси курсують за графіком, а то й частіше, аніж зазвичай.

«Маршрутки ходять набагато частіше, тому я встигаю усюди», – відповідає Ліана.

«Дозор» працює, все чудово. Я знаю, як у мене транспорт ходить», – ділиться Вікторія.

Наостанок в управлінні транспорту і зв’язку зауважують: з понеділка здійснюють планові та позапланові перевірки приватних перевізників щодо дотримання останніми як умов перевезення, так і графіків руху.

«Були скарги на деякі маршрути, на №1 (перевізник ПП «Іваницька Т.В.»), №8 (перевізник ПП «Іваницька Т.В.»), №5 (перевізник ФОП Яценко С.А.). Було прийнято рішення виїхати на лінію особисто. Були виявлені факти щодо неналежного технічного стану, якості санітарного стану, виконання графіків», – коментує в.о. начальника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Микола Єрмаков.

За результатами перевірок, каже Микола Єрмаков, на зараз приватні перевізники усувають недоліки.

Нагадаємо, на брифінгу 9 березня 2023 року мер Житомира повідомив, що в Житомирі зараз найскладніша ситуація з електроенергією, й електротранспорт не працюватиме мінімум впродовж двох тижнів. Повне відео з брифінгу – тут

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня 2023 року росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. Увечері 9 березня начальник ОВА повідомив, що до електрики під'єднали майже 100 тисяч абонентів.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автобус транспорт пасажир Єрмаков управління транспорту  
Матеріали по темі