Суспільство

Автошляхи державного значення у Житомирській області тимчасово будуть без вуличного освітлення, - САД

10 March 2023, 12:40

Дорожні організації пліч-о-пліч з працівниками енергетичної галузі допомагають ліквідувати наслідки ураження об’єктів енергетичної інфраструктури Житомирщини.

Про це 10 березня повідомляє Служба автомобільних доріг у Житомирській області.

«Наші дорожники роблять все можливе для того, щоб енергетики мали змогу якнайшвидше відновити безперебійне електропостачання в кожну домівку. Нас не залякати ракетами, працюємо кожен на своєму фронті й подаємо руку допомоги один одному», – розповідає Тарас Квачук, керівник Служби автомобільних доріг у Житомирській області.

У САД також зазначають, що для зменшення навантаження на електромережу, вимушені тимчасово вимкнути вуличне освітлення на автошляхах держзначення.

«Звертаємось до учасників дорожнього руху з проханням рухатися автошляхами у темну пору доби обережно, дотримуватися правил дорожнього руху, носити світловідбивальні елементи та одягати верхній одяг світлих кольорів. Будьте уважні та бережіть себе», - закликали у Службі автодоріг.

Нагадаємо, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. Увечері 9 березня начальник ОВА повідомив, що до електрики під'єднали майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після ворожого обстрілу об’єкта енергетичної інфраструктури.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

По обіді 9 березня міський голова Сергій Сухомлин зібрав брифінг, на якому розповів, як Житомир оговтується від нічного ворожого удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Увечері 9 березня АТ «Житомиробленерго» розробило графік погодинних відключень електроенергії у місті й області.

Зранку 10 березня у водоканалі запевнили, що на випадок відсутності електроенергії вода у Житомирі буде завдяки генераторам, проте в деяких будинках лише до 5 поверхів.

Крім того, 10 березня в обленерго поінформували, що у зв’язку з різким зниженням напруги в мережі у Житомирській області зранку виникли аварійні відключення електроенергії, графіки погодинних – тимчасово не діють.

Чи вдається владі Житомира забезпечити людей якісним перевезенням у випадку відсутності електротранспорту через брак потужностей дивіться у сюжеті від 10 березня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч з 8 на 9 березня противник завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України: ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електроенергія відключення електропостачання вуличне освітлення світло САД Квачук 
Матеріали по темі