Події

Пішли погуляти та вчасно не повернулися: за тиждень ювенальні поліцейські розшукали та повернули додому 13 дітей

13 March 2023, 18:00

За тиждень ювенальні поліцейські розшукали та повернули додому 13 дітей. Повідомлення про зникнення неповнолітніх надходили до територіальних підрозділів поліції Житомирщини переважно вечірньої пори. Усіх дітей вдавалося розшукати упродовж кількох годин, а подекуди, й хвилин, після звернення.

Про це 13 березня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«7 березня 7-річний житель м. Бердичева вчасно не прийшов додому зі школи. Батьки не змогли самостійно розшукати хлопчика та звернулися до місцевого відділу поліції. Юного ліцеїста виявили на одній з вулиць міста: він гуляв та втратив відчуття часу. Увечері 8 березня у смт Брусилові батьки та поліцейські розшукували 4-річного хлопчика. Малюк зник з подвір’я, на якому грався. Тож пошукові групи розпочали огляд місцевості та довколишніх будівель. Близько 19:00 маленького мандрівника патрульні розшукали на сусідній вулиці. На щастя, нічого лихого з ним не трапилося. А вже за пів години до поліції надійшло ще одне повідомлення про зникнення дитини. Цього разу з м. Бердичева. За словами батьків, 7-річна донька пішла гуляти у двір багатоповерхівки. Там вона розважалася разом з однолітками, а мати періодично поглядала у вікно, чи все гаразд. У якийсь момент вона не побачила своєї дитини та кинулась у двір. Дівчинки вона не знайшла. На щастя, вже за 15 хвилин згубу розшукали поліцейські: вона була у сусідньому дворі, куди пішла разом з дитячою ватагою», - йдеться в повідомленні.

Крім того, вночі 12 березня двох 14-річних дівчат шукали житомирські ювенальні поліцейські. Подружки увечері пішли на прогулянку та вчасно не повернулися. Близько півночі правоохоронці розшукали їх в іншому мікрорайоні міста та повернули додому.

З усіма родинами працювали ювенальні поліцейські, які роз’яснювали батькам їх обов’язки щодо виховання дітей, у тому числі й щодо організації безпечного дозвілля.

Тож правоохоронці вкотре закликають дорослих бути більш уважними до дітей, будувати довірливі стосунки. Зокрема, проведений спільно час, позитивні сімейні традиції сприяють налагодженню порозуміння між поколіннями.

Також варто домовлятися з підлітками про підтримання зв’язку, коли вони йдуть на прогулянку, підберіть разом свої фрази чи слова, які свідчитимуть, що дитині потрібна допомога та втручання дорослих.

Нагадаємо, уночі 5 березня до поліції надійшло повідомлення про зникнення 10-річної дитини в Коростені. За словами батьків, близько півночі вони поверталися додому з гостей на таксі. Неподалік дому вийшли з автівки та почали з’ясовувати стосунки. Доньці ж наказали йти самостійно до оселі, але вона туди не дійшла.

Як повідомляв Житомир.info, впродовж кількох днів лютого 2023 року до поліції надійшли повідомлення про зникнення трьох неповнолітніх жительок Житомира. Виявилося, що всі вони втекли з домівок через образи на рідних. Їх усіх розшукали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина недогляд алкоголь батьківський обов'язок ювенальна поліція 
Матеріали по темі