Фоторепортаж

Проліски, підсніжники й кульбаби у дворах, містяни та коти на сонечку: у Житомир прийшла справжня весна. Фоторепортаж

14 March 2023, 15:29

З початком тижня, після незначного снігопаду на вихідних, у Житомирі потепліло – так, вдень стовпчик термометра добігає до 15-16 градусів тепла. Сонячна погода вплинула не лише на містян, які почали активно переходити на більш легкий одяг та носити окуляри від сонця. Люди розстібають верхній одяг та носять з собою газовані напої. У вікнах міських кав’ярень можна почитати весняні мотивуючі написи.

На пішохідну вулицю повернулися вуличні музиканти і тепер щодня піднімають настрій своїм мистецтвом. Вуличні коти з задоволенням сплять на весняному сонці, щоб вечорами влаштовувати під вікнами свої вуличні «концерти».

У центральних дворах, майже непомітні з першого погляду, синіють справжнісінькі лісові проліски. Білі підсніжники звичайні, які з’явилися у дворах ще наприкінці лютого, вкривають майже всі клумби під багатоповерхівками.

Якщо почати звертати увагу на яскраві кольори, то у місті часто можна побачити різнокольорові крокуси, примули, жовті шафрани та навіть кульбабки.

Вічнозелений плющ квітне і обплітає дерева біля міських багатоповерхівок так, що створює враження ніби вони вкриті густим зеленим листям.

Нагадаємо, впродовж робочого тижня, що розпочався, 13-17 березня, у Житомирі та області утримається хмарна з проясненнями погода. Буде переважно без опадів, лише в окремі дні очікується невеликий дощ та мокрий сніг. Термометри показуватимуть щонайбільше +15 градусів за Цельсієм.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: весна погода березень підсніжники квіти  
Матеріали по темі