Події

Справу бердичівлянки та вінничанина, які «приписали» призовникові чужих близнят, передали до суду

16 March 2023, 10:47

Прокурори Бердичівської окружної прокуратури надіслали до суду обвинувальний акт стосовно групи осіб, які скоїли кримінальне правопорушення з метою переправлення знайомого чоловіка призовного віку за кордон.

Про це 16 березня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«42-річному жителю Вінничини та 34-річній бердичівлянці інкримінують сприяння у незаконному переправленні особи через державний кордон України, шляхом надання засобів та усунення перешкод, за попередньою змовою групою осіб, учиненому з корисливих мотивів (3 ст. 332 КК України). Крім цього, бердичівлянку та ще одну «партнерку», матір двох близнят, обвинувачено у пособництві у підробленні та підробленні іншого офіційного документа (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігуранти провадження, аби заробити на такій оборудці, розробили поетапну схему. Зокрема, знайшли матір-одиначку з двома близнятами та домовилися, щоб вона офіційно зареєструвала батьком своїх дітей їхнього клієнта – чоловіка призовного віку, який мав одну рідну дитину. Після проведеної процедури в одному з районних ДРАЦСів Вінницької області чоловік став «багатодітним батьком». Заплативши ініціаторам оборудки 2000 доларів США, отримав відповідні документи, на підставі яких намагався виїхати за кордон. Проте був затриманий працівниками міграційної служби.

«Матеріали стосовно ухилянта за фактом підроблення іншого офіційного документа (ч. 3 ст. 358 КК України) виділені в окреме кримінальне провадження, досудове розслідування якого триває», - інформує прокуратура.

Викрили злочин за процесуального керівництва Бердичівської окружної прокуратури відділ міграційної поліції ГУНП в Житомирській області та Бердичівський райвідділ поліції, який проводить досудове розслідування.

Нагадаємо, 9 січня прокуратура інформувала, що бердичівлянку та вінничанина, які організували злочинну схему незаконного переправлення через кордон, взяли під варту з правом внесення грошової застави.

Як повідомляв Житомир.info, 6 січня 2023 року на Житомирщині правоохоронці затримали чоловіка та жінку, які налагодили схему незаконного перетину кордону України чоловіками призовного віку під виглядом багатодітних батьків: укладали шлюб з матерями-одиначками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд призовник ухилянт фіктивний шлюб кордон 
Матеріали по темі