Події

Житомирський суд відправив під цілодобовий домашній арешт офіцера, який побив строковика

17 March 2023, 11:59

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт командира взводу однієї з військових частин Житомирщини, який побив солдата-строковика в навчальному центрі.

Про це 17 березня повідомляє «Українська правда» з посиланням на коментар пресслужби ДБР.

«Як повідомили УП в ДБР, відповідне рішення виніс Богунський районний суд м. Житомир 16 березня», - йдеться у повідомленні.

Раніше Державне бюро розслідувань повідомляло, що молодший лейтенант, який побив солдата-строковика в навчальному центрі, відсторонений від посади на час розслідування.

Нагадаємо, 16 березня Офіс генпрокурора інформував, що офіцеру повідомлено про підозру за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України), покарання за зазначеною статтею – позбавлення волі на строк від 8 до 12 років. Стосовно командування військової частини складено адміністративний протокол за фактом недбалого ставлення до військової служби у зв’язку з несвоєчасним повідомленням прокурора та ДБР про вчинений у військовій частині злочин (ч. 2 ст. 172-15 КУпАП).

Як повідомляв Житомир.info, 12 березня 2023 року у мережі оприлюднили відео, на якому офіцер ударами рук та ніг «виховує» підлеглого. Згодом молодший лейтенант Віктор Вітусевич пояснив, що це було покарання за вживання алкоголю. А наступного дня солдат 190-го навчального центру, Богдан Федоренко записав відео з проханням не гнобити його командира Віктора Вітусевича, бо це побиття начебто просто жарт. У навчальному центрі, де стався інцидент, розпочали службове розслідування.

13 березня пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила про розпочате розслідування за фактом побиття офіцером солдата в одній із військових частин у Житомирській області.

Інтерв’ю з житомирським адвокатом про фізичне насилля в армії, невиплату грошового забезпечення і звільнення зі служби за 15 березня 2023 року дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: офіцер побиття бійка ДБР солдат навчальний центр домашній арешт  
Матеріали по темі