Місто

Житомирян закликають підтримати «дітей сонця» та придбати яскраві дизайнерські шкарпетки

17 March 2023, 13:44

«Шкарпетуйтеся» та долучайтеся до флешмобу #LotsOfSocks.

У Житомирі організація «Діти сонця» розпочала щорічну акцію на підтримку дітей з синдромом Дауна. Кожен охочий може допомогти сонячним дітям, ставши власником яскравої пари шкарпеток.

«21 березня – це День людей із синдромом Дауна, саме цього дня ми просимо долучитися людей до флешмобу, одягнувши різнокольорові шкарпетки, або різні шкарпетки. Також можна на візок повісити яскраву шкарпетку, або чоловікам зробити краватку зі шкарпетки, або хустку у кишеню. Для чого це треба? Для того, щоб привернути увагу, так само як наші люди, діти з синдромом Дауна привертають до себе увагу. Тим самим ви підтримаєте таких дітей, людей. Наша організація просить долучитись до акції, придбавши наші шкарпетки, які вишиваються по окремих дизайнах, завжди яскравого кольору, завжди з новим малюнком», - говорить заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця»» Людмила Рибчинська.

Різнобарвні та з оригінальними дизайнами, які мають сенс - знайдуться шкарпетки на будь-який смак.

«Цього року дизайн наших шкарпеток у вигляді серця через те, що ми всі відчуваємо біль нашого теперішнього часу. Цей дизайн створила канадська дизайнерка. Тому що нас всіх об'єднує сердешний біль і біль тих родин, де народилися такі дітки, але вони теж мають жити повноцінно і не втрачати надію. А також серце символізує любов – любов до ближнього, любов до людей. Тому цього року «сердечна» шкарпетка. Є шкарпетки з минулого року, тому що ми не змогли їх реалізувати. Також залишилися певні види з минулих років, які ми хочемо, щоб придбали, тому що вони всі яскраві, це не звичайний дизайн - завжди жити яскраво», - каже Людмила Рибчинська.

В організації «Діти сонця» розповідають, що нині опікуються 40 родинами, за останній час до них звернулося багато новеньких. Тому зараз хочуть привернути увагу до себе, щоб люди активно долучилися до акції.

«Майже два роки, можливо три роки, ми дуже важко все це переживаємо, тому що для нас так само війна – це виклик і минулі роки, коли був коронавірус, і ми не змогли гідно провести ці акції. Хочеться знову привернути до себе увагу, тому що наші діти, родини постійно у таких викликах», - ділиться заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця».

Благодійний внесок за пару шкарпетки від 50 грн. На зібрані кошти планують придбати необхідні матеріали для творчого розвитку дітей.

Отримати таку пару шкарпеток можна у підлітковому клубі «Пролісок» за адресою: вул. Мала Бердичівська, 4. Графік роботи можна дізнатися за телефоном: +380 0974387926 Людмила Рибчинська.

Нагадаємо, що у 2021 році організація «Діти сонця» закупила у двічі менше шкарпеток, ніж зазвичай, бо через карантин охочих долучитись до благодійництва стало менше.

Як повідомляв Житомир.info, у 2020 році флешмоб «LOTS OF SOCKS» у Житомирі проходив у домашніх умовах у зв’язку з карантинними заходами. Напередодні Дня людини з синдромом Дауна заступниця голови ГО «ЖОГО «Діти сонця» Людмила Рибчинська закликала житомирян долучитися до акції й публікувати власні фото у кольорових шкарпетках на сторінках соцмереж з хештегом #Lots_of_socks. Житомиряни відгукнулися на заклик й оприлюднювали власні фото у Facebook.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Діти з синдромом Дауна шкарпетки діти сонця дитина шкарпетка шкарпетки 
Матеріали по темі