Події

У Житомирській області було чутно звуки вибухів, начальник ОВА повідомляє про роботу ППО

17 March 2023, 22:35

У Житомирській області 17 березня близько 22 години було чутно звуки вибухів.

Про це Житомир.info повідомили читачі.

Згодом о 22:25 начальник ОВА підтвердив цю інформацію та повідомив про роботу ППО в Житомирській області.

«На Житомирщині працює ППО! Зберігайте спокій, не знімайте та не викладайте фото та відео роботи протиповітряної оборони», - проінформував Віталій Бунечко.

Неофіційні джерела повідомляють про пуски «шахідів».

Зауважимо, що повітряна тривога у Житомирській області 17 березня була оголошена о 21:40.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». За інформацією начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка після влучання в області без енергопостачання залишилися майже 150 тисяч абонентів, але, на щастя, минулося без постраждалих. Увечері 9 березня начальник ОВА повідомив, що до електрики під'єднали майже 100 тисяч абонентів, які були без світла після ворожого обстрілу об’єкта енергетичної інфраструктури.

Вранці директор КП «Житомирводоканал» інформував, що водою забезпечені 98% споживачів обласного центру. Вдень міська рада попередила, що до початку наступного тижня електротранспорт точно ходити не буде, а теплокомуненерго обіцяло до кінця доби підключити всі котельні.

По обіді 9 березня міський голова Сергій Сухомлин зібрав брифінг, на якому розповів, як Житомир оговтується від нічного ворожого удару по об’єкту енергетичної інфраструктури.

Увечері 9 березня АТ «Житомиробленерго» розробило графік погодинних відключень електроенергії у місті й області.

Зранку 10 березня у водоканалі запевнили, що на випадок відсутності електроенергії вода у Житомирі буде завдяки генераторам, проте в деяких будинках лише до 5 поверхів.

15 березня міський голова розповів журналістам про ситуацію з електропостачанням. За його словами, зараз Житомир не може собі дозволити зайвого, адже знаходиться на межі. 13 березня заступник мера говорив, що Житомиру не вистачає потужностей, аби запустити електротранспорт та увімкнути вуличне освітлення.

Також 15 березня близько 18 години у Житомирі були застосовані графіки відключень електроенергії: містян закликали не користуватися ліфтами та зробити запас води. А 16 березня через мережеві обмеження на Житомирщині були введені графіки стабілізаційних відключень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибух ОВА ППО повітряна тривога Бунечко 
Матеріали по темі