Суспільство

Сергій Шкарлет збирається у відставку, новим міністром освіти може стати доброволець із житомирської бригади

18 March 2023, 11:30

Сергій Шкарлет йде з посади міністра освіти та науки України, він сам подасть у відставку.

Про це 17 березня повідомила «Українська правда» з посиланням на власні джерела інформації.

«Заяву про відставку з посади міністра Шкарлет, ймовірно, подасть у п’ятницю 17 березня. Інформацію про відставку Шкарлета УП підтвердили у Кабінеті міністрів, Офісі президента й Верховній Раді. Сам міністр на дзвінки не відповів і письмово теж не прокоментував цю інформацію. За даними джерел в освітянських колах, у п’ятницю Шкарлета викликали в Офіс президента. Співрозмовники УП розповіли, що в якості кандидатів на посаду голови МОН розглядають добровольця 95-ї бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, а до того директора Малої академії наук України Оксена Лісового, а також науковицю й педагога Інну Ящук, яка з січня виконує обов’язки державного секретаря Міністерства внутрішніх справ. За даними депутатів, що працюють у профільному комітеті Верховної Ради, серед кандидатів на посаду міністра також розглядають депутатку від "Слуги народу" Юлію Гришину», - йдеться в повідомленні.

Довідка: Оксен Лісовий – кандидат філософських наук з філософської антропології та філософії культури. Вже 19 років обіймає посаду директора Національного центру "Мала академія наук України". У 2012 році став лауреатом Державної премії України в галузі освіти. Батько Лісового – філософ і правозахисник Василь Лісовий. Мати – педагог Віра Лісова-Гриценко. У радянські часи батька відправили в Сибір, куди згодом переїхала і вся сімʼя.

Після навчання працював учителем у Києво–Могилянському колегіумі, тренером із фехтування, підтримував діяльність громадської юнацької організації "Січ", працював на керівній посаді в генеральній дирекції ВАТ "Укртелеком". Вже 19 років очолює Малу академію наук. Одружений, виховує двох синів.

У вересні 2020 року разом з президентом Малої академії наук Станіславом Довгим ініціював створення першого Музею науки в України. Спочатку структура мала бути розміщена в сумнозвісній "тарілці" біля станції метро "Либідська" у Києві, та через низку скандалів музей вирішили перенести на ВДНГ.

На початку війни пішов добровольцем у 95-у бригаду Десантно-штурмових військ.

Як повідомляв Житомир.info, 17 грудня 2020 року Верховна рада проголосувала за призначення Шкарлета міністром освіти. За міністра освіти і науки Сергія Шкарлета проголосували п’ять з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області, проти голосував Дмитро Костюк (фракція партії «Слуга народу»), обраний від Новоград-Волинського округу №65. Жодного голосу за призначення Шкарлета не дали три фракції: «Європейська Солідарність», «Батьківщина» та «Голос».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шкарлет МОН міністр освіти Оксен Лісовий 95 бригада ДШВ 
Матеріали по темі