Суспільство

Професорка «Житомирської політехніки» претендує на стипендію Верховної ради для молодих учених

23 March 2023, 10:06

До конкурсу на здобуття у 2023 році іменних стипендій Верховної ради для молодих учених – докторів наук прийняті 47 робіт.

Про це 22 березня повідомляє пресслужба Верховної ради.

«Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій інформує, що відповідно до Постанови Верховної Ради України «Про іменні стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук» від 05.02.2019 № 2676-VIII (зі змінами) на конкурс на здобуття у 2023 році іменних стипендій Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук до Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій надійшли та після технічної експертизи прийняті до подальшого конкурсного відбору роботи претендентів», - йдеться у повідомленні.

Серед претендентів на іменну стипендію є одна представниця Житомирської області:

Ксендзук Валентина Віталіївна – доктор наук з державного управління, професор кафедри Державного університету «Житомирська політехніка» МОН України, наукова (науково-технічна) робота: «Зовнішньоторговельна політика України: проблеми та перспективи розвитку».

Розмір стипендії становить щомісячно п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня поточного року, тобто в 2023 році щомісячна стипендія становитиме 12 тис. 945 грн.

Нагадаємо, у 2022 році імення стипендії Верховної ради призначили двом молодим професорам житомирських університетів: Тетяні Вакалюк з «Житомирської політехніки» та Ользі Николюк з Поліського національного університету.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2022 року Комітет з державних премій України в галузі науки і техніки оприлюднив список молодих вчених, яким призначили та продовжили виплату стипендій Кабінету міністрів, у списку були й четверо молодих учених з житомирських університетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стипендія ВР вчений професор університет Ксендзук 
Матеріали по темі