Влада

Департамент Житомирської ОДА знову замовляє проєкти та роботи з будівництва фортифікаційних споруд на півночі області

23 March 2023, 12:14

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА з 10 по 15 березня оприлюднив в системі «Прозорро» інформацію про десять договорів на проєктування та будівництво фортифікаційних споруд для потреб оборони.

Всі закупівлі були проведені без використання відкритих торгів за процедурою «Українська визвольна війна».

Вартість розробки проєктної документації залишається незмінною – 97 тис. 008 грн, проєктування займатиметься та ж фірма, що й раніше – ТОВ «Містобудування». За чотири проєкти на території Гладковицької та Овруцької громад заплатять 388 тис. 032 грн.

За будівництво фортифікаційних споруд по шести договорах департамент ОДА заплатить 19 млн 554 тис. 888,68 грн. Роботи мають бути виконані до 10 травня 2023 року.

Об’єкти цього разу розподілили між трьома фірмами:

ТОВ «Артхаус» за 3 млн 190 тис. грн буде робити фортифікаційні споруди в Словечанській територіальній громаді, за 3 млн 595 тис. грн – в Овруцькій територіальній громаді;

ТОВ «Артхаус» зареєстроване в Житомирі в травні 2006 року, має статутний капітал 35 тис. грн і основний вид діяльності – організація будівництва будівель, власник фірми – Бобло Петро Іванович. За даними Опендатабот, за 2021-2023 рік найбільше договорів на виконання робіт за бюджетні кошти ТОВ «Артхаус» уклало з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА: загальна сума – 259 млн 117 тис. 562 грн.

ТОВ «СТ «Галактика» за 3 млн 175 тис. грн і за 3 млн 180 тис. грн будуватиме фортифікаційні споруди на території Народицької громади;

ТОВ «СТ «Галактика» зареєстроване в Києві в липні 2021 року, має статутний капітал 220 тис. грн і основний вид діяльності – будівництво доріг і автострад, власники фірми – Скоростецький Віталій Васильович і Ткаченко Валентин Миколайович. За даними Опендатабот, за 2021-2023 рік найбільше договорів на виконання робіт за бюджетні кошти ТОВ уклало з департаментом регіонального розвитку Київської ОДА, департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА – на четвертому місці із загальною сумою 21 млн 222 тис. 167 грн.

ТОВ «Будівельна компанія «Будмоноліт» за 3 млн 199 тис. 999,80 грн та 3 млн 214 тис. 888,88 грн зводитиме фортифікаційні споруди в Овруцькій територіальній громаді.

ТОВ «Будівельна компанія «Будмоноліт» зареєстрована в Житомирі у вересні 2019 року, має статутний капітал 500 гривень і основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель, власник фірми – Жеребко Дмитро Васильович. За даними Опендатабот, за 2021-2023 рік фірма була учасником 14 тендерів, найбільше договорів на виконання робіт за бюджетні кошти укладено з департаментом регіонального розвитку Житомирської ОДА – на 19 млн 626 тис. 245 грн.

За інформацією пресслужби Житомирської ОДА, 22 березня в обласній адміністрації відбулася нарада щодо забезпечення максимального захисту державного кордону, участь у якій взяв начальник ОВА Віталій Бунечко разом зі своїми заступниками, а також командувач ОУВ «Волинь» Василь Зубанич, військові, прикордонники, народні й обласні депутати та представники органів місцевого самоврядування.

«За словами очільника області на території Житомирщини не припиняється посилення глибоко ешелонованої системи оборони кордону, до складу якої входять опорні пункти Сил оборони, довгочасні вогневі споруди із залізобетону, вогневі позиції, спеціально обладнані захисні споруди для особового складу тощо. Також вздовж кордону облаштовано протитанкові рови, мінні поля, протипіхотні загороджувальні паркани, камери та вишки спостереження, також кордон патрулюють дрони», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, станом на початок лютого 2023 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА уклав з ТОВ «Молоніт» 14 угод на розробку проєктної документації з будівництва фортифікаційних споруд для потреб оборони на території Коростенського району на загальну суму 1 млн 223 тис. 072 грн. Також було укладено п’ять угод з житомирським ТОВ «Національний Референт Центр» на будівництво військових інженерно-технічних споруд загальною вартістю 14 млн 978 тис. 803 грн.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2022 року в Житомирській області інспектували лінії укріплення від українсько-білоруського кордону вглиб області. 19 січня 2023 року начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко інформував, що в Житомирській області кордон із білоруссю зашивають окопами та заливають бетоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: департамент ОДА проєкт закупівля фортифікаційна споруда укріплення  
Матеріали по темі