Новини компаній

Як почистити роз'єм зарядки в iPhone?

24 March 2023, 11:23

Як не дивно, за час використання iPhone найбільше бруду збирається саме в роз'ємі для зарядного пристрою. Роз'єм Lightning ніяк не захищений від потрапляння пилу та сміття, тому його потрібно час від часу чистити. Не в останню чергу це стосується тих, хто вирішив купити Айфон БУ. Що потрібно для того, щоби почистити гніздо зарядки, розповідаємо в цій статті.

Які ознаки того, що потрібно почистити роз'єм Lightning?

Головною ознакою забрудненого роз'єму Lightning є повільне або зовсім відсутнє заряджання iPhone. Крім цього, в нових моделях (починаючи від iPhone XS) може з’явитись повідомлення з попередженням про вияв рідини. Якщо смартфон не потрапляв у воду — це може бути ознакою пошкодження гнізда Lightning. Перед тим як звернутися в сервісний центр, варто спробувати почистити роз'єм власноруч.

Що потрібно для того, щоби почистити роз'єм Lightning?

Очищення роз'єму Lightning — це досить легка справа, яку можна виконати самостійно в домашніх умовах. Для цього знадобляться:

  • ліхтарик — потрібен для того, щоби перевірити наявність бруду та ефективність очищення;
  • зубочистка — при значному забруднені може знадобитись декілька штук; також можна використати скріпку або шпильку;
  • гігієнічний диск або вата — потрібні для того, щоб пом'якшити гострий кінець зубочистки.

В залежності від того, наскільки забруднено роз'єм, очищення може зайняти різний час, тому варто також запастись терпінням.

Як почистити роз'єм Lightning?

Хоча, на перший погляд, бруду в роз’ємі може не бути, часто більшість сміття приховано в глибині гнізда. Щоби його витягнути, потрібно:

  1. Вимкнути iPhone.
  2. Закріпити трошки вати на зубочистці.
  3. Повернути iPhone роз’ємом зарядного догори.
  4. Зубочисткою з ватою почистити роз'єм.
  5. Посвітити ліхтариком всередину роз'єму, щоби перевірити, чи не залишився там бруд.

Також почистити роз'єм Lightning можна за допомогою мініпилотяга або очисного стисненого повітря. Проте компанія Apple не рекомендує ці способи, оскільки таким чином можна пошкодити контакти всередині iPhone.

Якщо ж забрати бруд власноруч не виходить чи немає можливості, можна завжди звернутися до спеціалістів. Наприклад, мережа магазинів AppTown надає повний обсяг ремонтних робіт нових та вживаних смартфонів, включно з чисткою роз'єму Lightning. Завдяки цьому можна досить легко відновити роботу зарядного пристрою без суттєвого ремонту.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: iPhone телефон зарядка  
Матеріали по темі