Місто

За проєкт демонтажу зруйнованого ліцею в центрі Житомира УКБ заплатить 100 тис. грн

24 March 2023, 14:23

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради уклало договір на розроблення проєктно-технологічної документації з демонтажу по об'єкту «Будівля ліцею № 25 за адресою: м. Житомир, вул. Мала Бердичівська, 18».

Інформація про договір 14 березня оприлюднена в системі «Прозорро».

Закупівля була проведена без тендеру, договір на розроблення проєкту демонтажу ліцею №25 уклали з ТОВ «Еліт Проект Груп», за роботу, яку мають виконати до 28 квітня 2023 року УКБ заплатить 99 тис. 897,96 грн.

Після виготовлення проєкту управління капітального будівництва має провести тендер за закупівлю робіт з демонтажу будівлі ліцею на вул. Мала Бердичівська.

ТОВ «Еліт Проект Груп» зареєстроване в Житомирі 25 січня 2022 року, має статутний капітал 2 млн грн та займається діяльністю в сфері архітектури. Власниками фірми є троє житомирян: Янушевич Тетяна Миколаївна (55%), Хрущов Сергій Олегович (25%), Щепанівська Тетяна В'ячеславівна (20%).

Нагадаємо, на демонтаж розбомбленого російською ракетою ліцею №25 з міського бюджету планують виділити 9,5 млн грн, на сесії міської ради 23 лютого депутати проголосували за виділення 3 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, приблизно о 8 ранку 4 березня 2022 року в центрі Житомира російські окупанти обстріляли з повітря школу. Рятувальники евакуювали зі зруйнованої будівлі ліцею № 25 на Малій Бердичівській 5 людей, за попередніми даними внаслідок потрапляння боєприпасу жертв і постраждалих немає. Відео наслідків авіаудару по ліцею – тут. За фактами обстрілу житомирського ліцею № 25 прокуратура розпочала розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення законів і звичаїв війни збройними силами РФ (ст. 438 КК України).

За висновками фахівців, будівля не підлягає відновленню, тому для учнів ліцею №25 до 1 вересня 2022 року знайшли інші приміщення для навчання. 12 січня 2023 року в Житомирі підписали меморандум про створення нової освітньої стратегії для ліцею №25

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: УКБ ліцей демонтаж ліце №25 
Матеріали по темі