Новини компаній

Перші ознаки гіповітамінозу: коли приймати аптечні препарати?

24 March 2023, 15:39

Достатня кількість вітамінів і мінералів, які ми вживаємо з їжею та препаратами, підтримує здоров'я організму, допомагаючи забезпечити правильне протікання біохімічних процесів. Коли баланс порушено, людина починає хворіти, почуватися погано, мати гірший вигляд.

Щоб не доводити себе до цієї стадії, треба заздалегідь починати вживати вітаміни, але варто знати про перші ознаки їх недостатності. Аптеки сьогодні пропонують великий асортимент комплексів, що направлені на усунення конкретних проблем. Наприклад, можна придбати вітаміни для волосся, нігтів та шкіри. Ознайомитися з варіантами, підібрати кращі за складом і ціною можна за посиланням https://apteka911.ua/shop/bad-dlya-uluchsheniya-sostoyaniya-volos-kozhi-i-nogtey. Медична інформаційна система Аптека 9-1-1 допоможе дізнатися все про будь-які ліки для дітей та дорослих.

Що таке гіповітаміноз?

Цей термін означає недостатність вітамінів в організмі. Але це слово рідко вживається в повсякденному житті, замість нього ми частіше чуємо і говоримо «авітаміноз». Проте це поняття означає повну відсутність вітамінів в організмі людини, що буває вкрай рідко, при якихось надзвичайних обставинах.

Часто ми чуємо: «весняний авітаміноз». Так, справді, нерідко ми відчуваємо нестачу вітамінів навесні. Відсутність свіжих овочів, мала кількість сонячного світла та свіжого повітря роблять нас слабкими фізично, ми стаємо легкою здобиччю для сезонних хвороб. Але це не означає, що вітамінів у нас зовсім не залишилось. І хороша новина полягає в тому, що ми легко можемо розпізнати, коли час вживати вітамінні комплекси, та без проблем придбати їх в аптеці.

Як розпізнати гіповітаміноз?

Якщо ви відчуваєте хоча б кілька наведених нижче симптомів, тоді вам необхідно доповнити свій раціон вітамінами:

  • слабкість і сонливість, коли вже після обіду тягне поспати;
  • дратівливість і внутрішній неспокій;
  • знижений імунітет і часті захворювання;
  • неуважність і погана пам'ять;
  • погіршення стану шкіри, волосся, нігтів тощо.

Важливо пам'ятати, що вживання комплексу вітамінів і мінералів може вирішити багато складнощів зі здоров'ям і зовнішнім виглядом. Тому не варто ігнорувати перші ознаки гіповітамінозу і доводити свій організм до знесилення

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гіповітаміноз вітаміни 
Матеріали по темі