Місто

Житомирянам пропонують на годину вимкнути електроприлади та освітлення, щоб долучитися до «Години Землі»

24 March 2023, 16:46

Житомир приєднається до ініціативи «Година Землі».

Про це 24 березня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Година Землі – щорічна міжнародна подія, започаткована WWF (Всесвітнім фондом природи), яка проводиться останньої суботи березня і закликає людей, організації та комерційні установи вимкнути необов'язкове світло та електричні пристрої на одну годину, щоб привернути увагу до проблем зміни клімату та екологічних проблем, що існують на нашій планеті. Цього року міжнародну подію проводять 25 березня 2023 року, з 20:30 до 21:30. Ідея полягає в тому, щоб вимкнути електроприлади та освітлення на одну годину з метою зменшення використання енергії та викидів в атмосферу. Запрошуємо мешканців Житомирської громади долучитися до ініціативи та показати свою підтримку заходам вирішення екологічних проблем та боротьбі зі зміною клімату. Приєднання до ініціативи «Година Землі» – це не лише простий спосіб допомогти зберегти навколишнє середовище, але й можливість стати частиною глобального руху, який змінює світ», - йдеться у повідомленні.

У рамках заходу департамент економічного розвитку Житомирської міської ради спільно з КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради проводять флешмоб «Маленький крок для людини, великий крок для Землі» з розіграшем заохочувальних подарунків (екосумки та багаторазові пляшки для води).

«Щоб долучитися до флешмобу, напишіть у соціальних мережах (фейсбук або інстаграм) допис про свої кроки по зменшенню використання енергії у побуті. У публікації обов’язково поставте хештег #EarthHourZt та зробіть загальнодоступними сторінки учасника у соціальних мережах», - закликає міська рада.

25 березня НЕК «Укренерго» назвало «Годину Землі» шкідливою ініціативою і закликало не долучитися до неї


Нагадаємо, в ніч на 9 березня Житомир атакували «шахедами»: росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. Коментуючи наслідки удару мер Житомира наголосив, що в місті – найскладніша ситуація за весь час російських обстрілів. Станом на 24 березня рух електротранспорту в обласному центрі не відновили.

Як повідомляв Житомир.info, 26 березня 2017 року в Житомирі на вулиці Михайлівській музикою, співами й танцями підтримали всесвітню акцію «Година Землі». 24 березня 2018 року під час акції «Година Землі» на Михайлівській лунала музика та вимикали підсвітку будівель.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Година Землі акція світло електроенергія 
Матеріали по темі