Події

В селі на півночі Житомирської області через працюючу вночі пральну машину сталася пожежа в будинку

26 March 2023, 13:54

Упродовж минулої доби вогнеборці ліквідували три пожежі у приватному житловому секторі.

Про це 26 березня повідомляє пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області.

«26 березня о 01:59 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в дерев'яному житловому будинку у с. Новий Дорогинь Народицької територіальної громади Коростенського району. Господарі оселі прокинулися вночі та побачили, що горить веранда. Чоловік допоміг дружині та двом дітям покинути приміщення оселі. Вони самостійно до приїзду рятувальників гасили займання відрами з водою. По прибуттю вогнеборців до місця виклику було встановлено, що вогнем охоплено веранду та перекриття будинку. Пожежу було локалізовано вже о 02:58, а ліквідовано о 05:10. Рятувальникам довелося знімати конструкції з жерсті з даху, щоб знизити температуру. Ускладнювало процес гасіння також те, що обрешітка покрівлі була дерев’яна та горіння супроводжувалось інтенсивним задимленням. Вони 4 рази заправлялися водою на річці, що знаходилася на відстані близько 500 м. Внаслідок події вогнем знищено частину покрівлі та перекриття, веранду та три приміщення в будинку. Не допущено поширення полум'я на господарчу будівлю та легковий автомобіль. Як з’ясувалося, на веранді працювала пральна машинка, а через вологість проводка в ній могла замкнутись, через що і сталося займання», - йдеться у повідомленні.

Також з цієї ж причини вчора сталася пожежа ще в господарчій будівлі в с. Жубровичі Олевської територіальної громади Коростенського району. Там рятувальникам смт Бучмани та працівникам місцевої пожежної охорони с. Жубровичі вдалося врятувати від займання житловий будинок, який знаходиться на відстані близько 2 метрів від осередку загоряння та ще одну господарчу будівлю. Вогонь встиг знищити покрівлю сараю на площі 8 кв. м, перекриття на площі 5 кв. м та 0,5 куб. м дерев'яних дощок.

Крім того, у с. Ксаверівка Оліївської територіальної громади Житомирського району горів сінник, загальною площею 35 кв.м. Пожежу ліквідували за годину. Вогонь встиг знищити сінник та 0,5 тонни сіна, врятовано житловий будинок та господарчу будівлю. Попередньо встановлено, що причиною загоряння стало необережне поводження з вогнем.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2023 року на території Житомирської області рятувальники ліквідували 14 займань минулорічного сухостою, стерні та чагарників, що виникали поблизу населених пунктів та в їх межах, загалом вогнем пройдено майже 5 га території.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС пожежа будинок  
Матеріали по темі