Події

Через негоду у Житомирській області за добу рятувальники вивільнили зі снігових наметів 12 автівок, з них – 4 «швидких»

30 March 2023, 11:36

Упродовж минулої доби рятувальники Житомирщини 7 разів виїжджали для вивільнення транспортних засобів зі снігових заметів.

Про це 30 березня повідомляє пресслужба ГУ ДСНС у Житомирській області.

«Бійці ДСНС відбуксирували 12 автомобілів, що опинилися у “сніжних пастках”. Серед них нараховувалося 3 вантажівки, 1 легковик, 4 рейсові автобуси та 4 автомобілі швидкої допомоги. У вивільнених транспортних засобах загалом перебувало 35 людей. Подібна допомога надавалася на території усієї Житомирської області», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, один з наймасовіших випадків буксирування транспортних засобів виник поблизу с. Грушки Хорошівської громади Житомирського району. Хорошівські рятувальники виїхали для вивільнення рейсового автобуса, що потрапив у сніговий перемет. Окрім водія в салоні автобуса перебувало 4 пасажири. Дорогою виїзду бійці ДСНС ще й надали допомогу на засніженій дорозі швидкій, яка їхала на виклик. Однак, повертаючись в частину, рятувальникам знову довелося вивільнити ту ж саму швидку, адже водій спеціальної автівки повторно потрапив у сніговий замет. Тією ж дорогою рятувальники також витягнули один легковий автомобіль, водій якого вже зневірився, що вибереться з пастки.

Крім того, упродовж минулої доби рятувальники тричі виїжджали для відкачки ґрунтових вод. Внаслідок негоди підтопило три приватні домогосподарства в с. Сімаківка Звягельського району, а також містах Олевськ і Коростень. Бійці ДСНС відкачали з ділянок 485 куб. м води.

У зв'язку з погіршенням погодних умов, рятувальники Житомирщини закликають населення утриматися від зайвих поїздок. Водіям же, які у ці дні активно продовжують рух автошляхами області, радимо ретельно перевіряти справність своїх транспортних засобів та якість гуми на колесах. У разі виникнення нестандартної ситуації спричиненої негодою, одразу телефонувати за номером 101!

Нагадаємо, 29 березня за добу рятувальники Житомирщини здійснили 31 виїзд на надання допомоги населенню у різноманітних нестандартних ситуаціях спричинених негодою: витягували автівки з узбіч, прибирали повалені дерева.

Як повідомляв Житомир.info, з самого ранку 28 березня 2023 року у Житомирі на зміну теплій і сонячній погоді прийшло різке похолодання до 0 градусів та дощ з мокрим снігом. Ближче до обіду снігопад, який супроводжувався поривчастим вітром, посилився, і Житомир вкрився снігом, який на дорогах перетворювався у брудну «кашу». Раніше синоптики прогнозували в Житомирській області в ніч з 27 на 28 березня 2023 року погіршення погодних умов, яке триватиме до 31 березня: мокрий сніг, мороз уночі та ожеледиця на дорогах.

Зауважимо, за добу 28 березня у Житомирі випала майже місячна норма опадів – найбільше в області.

А 29 березня у Житомирі з 5-ї ранку комунальники розчищали та посипали тротуари, техніка працювала на вулицях міста й упродовж ночі. Стан тротуарів та дороги на вулицях Грушевського і Троянівській дивіться у фоторепортажі. Також спецтехніка працювала всю ніч на автошляхах державного значення: станом на ранок 29 березня ситуація на трасах була складна, але контрольована.

Станом на ранок, 30 березня 2023 року, у САД відзвітували, що проїзд автошляхами держзначення – без ускладнень. Дорожнє покриття очищене від залишків снігу, оброблене піскосумішшю, сухе, подекуди вологе.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник порятунок допомога негода сніг дорога 
Матеріали по темі