Місто

Житомир буде без електротранспорту ще майже два тижні через складні ремонтні роботи енергетиків, - Сухомлин

30 March 2023, 13:42

В Житомирі не вистачає об’єму електроенергії, щоб запустити електротранспорт, така ситуація триматиме до двох тижнів.

Про це 30 березня під час засідання виконкому повідомив мер Сергій Сухомлин.

«Поки що енергетики не можуть нам дати об’єм електроенергії. Вчора була ситуація, коли ми були на межі, могли бути відключення. Я думаю, ще до двох тижнів ми будемо працювати в такому режимі. Зрозуміло, що автобуси не забезпечують (повноцінну заміну електротранспорту), нам потрібно випускати тролейбуси. І люди (в ТТУ) теж у вимушеному простої і недоотримують заробітну плату. Але якби могли, то випустили б вже (тролейбуси). Складні ремонтні роботи йдуть, тому поки що нема можливості», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, 27 березня начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» розповідав, що відновити роботу тролейбусів і трамваїв у Житомирі планують з середини цього тижня. В першій половини дня 28 березня в.о. начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Микола Єрмаков повідомив, що електротранспорт вийде на лінії вже завтра, 29 березня, але згодом в міській раді надали інформацію, що через проблеми, які виникли у енергетиків, запуск міського електротранспорту відкладається.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». 15 березня Сухомлин розповів журналістам про ситуацію з електропостачанням, зокрема, зазначив, що орієнтовно через 10-12 днів стан має стабілізуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком ТТУ Сухомлин трамвай електротранспорт тролейбус електроенергія 
Матеріали по темі