Фоторепортаж

У Житомирі презентували освітній хаб «Дружній простір» для людей, постраждалих внаслідок війни. Фоторепортаж

30 March 2023, 15:55

30 березня у Житомирі презентували освітній хаб “Дружній простір” для людей, постраждалих внаслідок війни, який відкрили на базі Житомирського професійного ліцею Житомирської обласної ради.

Тут організували локації з розвитку та розваг для дошкільнят, освітню локацію для людей поважного віку, психологічно-реабілітаційний коворкінг, кулінарний воркшоп, майстерклас з розпису пряників, створення анімації, змагання з тенісу та виступ гімнастів для учнів з інвалідністю та ВПО, які проживають у гуртожитку ліцею.

Концепція заходу пропонує цілеспрямоване створення для дітей, молоді та людей похилого віку (у т. ч. внутрішньо переміщених осіб) простору з метою адаптацію їх до швидких змін соціального, військового, технологічного, політичного середовища, постійне оновлення знань, навичок i умінь впродовж життя, розвитку особистісних, громадянських та професійних компетентностей, покращення психоемоційного стану, зменшення негативного впливу для постраждалих від війни людей та посилення спроможності Житомирського професійного ліцею у наданні допомоги ВПО.

“Мета проєкту - пом’якшити негативний вплив війни на психоемоційний стан людей, зокрема дітей, молоді та внутрішньо переміщених осіб. У нас вони можуть отримати психологічну підтримку, розвантаження. Проєкт триватиме пів року. Щомісяця у нас заплановано по 6 заходів. До нас можуть звернутися люди, які мають потребу у підтримці, налагодити свій внутрішній стан, отримати психологічне розвантаження. Контакти вказані на сайті нашого ліцею. Записуватися на заходи і дізнаватися про них можна буде на сайті ліцею”, - розповіла координатор “Дружнього простору” Оксана Матвійчук

Проєкт «Дружній простір» відкривається по всій Україні. Реалізує ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» у межах проєкту «Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб/EU4Skills», який виконує німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за дорученням уряду Німеччини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освітній хаб війна 
Матеріали по темі