Місто

У Житомирі з’ясовують, звідки до річки Тетерів потрапили рідкі відходи

31 March 2023, 16:57

У Житомирі з метою виявлення місця потрапляння рідких відходів до річки Тетерів було здійснено обстеження та проведено дослідження води, виявлено суб’єкта господарювання, ймовірно, причетного до забруднення.

Про це 31 березня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Громадо! Інформація щодо скиду неочищених стічних вод (рідкі відходи) до річки Тетерів. З метою виявлення місця потрапляння рідких відходів до ливневого колектора представниками відділу екології та природних ресурсів міської ради, КП «Експлуатації штучних споруд» та КП «Житомирводоканал» було здійснено обстеження колодязів колектора та відібрано проби стічної води для проведення лабораторного дослідження. За результатами обстеження складено акт, в якому зазначено суб’єкта господарювання, котрий можливо причетний до даного факту. Складені матеріали надіслано до Держаної екологічної інспекції Поліського округу та Головного управління Національної поліції в Житомирській області для вжиття заходів реагування та притягнення винних осіб до відповідальності. Шановні мешканці міста, у разі виявлення порушень вимог природоохоронного законодавства на території громади просимо Вас повідомляти до відділу екології та природних ресурсів міської ради для оперативного реагування та вирішення по суті. Телефон 48-11-86», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 20 березня 2023 року працівники Державної екологічної інспекції Поліського округу здійснили виїзд в район с.Слобода-Селець Житомирського району та відібрали проби невідомої речовини зі зливної каналізаційної мережі та з річки Тетерів для виявлення ймовірного впливу скидів на якість води у річці. Відео про злив нечистот в Тетерів було опубліковане вдень 19 березня Юлією Кухарчук, вранці 20 березня житомирянин Дмитро Бобер повідомив, що він з цього приводу звернувся до екологів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: річка Тетерів забруднення екологія Держеконінспекція 
Матеріали по темі