Місто

Після понад тритижневої перерви електротранспорт у Житомирі знову вийде на маршрути

2 April 2023, 18:10

Уже завтра, 3 квітня, в Житомирі відновить рух електротранспорт, який тимчасово не курсував у зв’язку з ворожим обстрілом об’єкта енергетичної інфраструктури в ніч на 9 березня.

Про це у зверненні 2 квітня повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«У нас сьогодні в місті дві чудові новини. Перша новина: у нас знімаються обмеження по електроенергії, і вже завтра ми будемо випускати електротранспорт на вулиці нашого міста. І друга новина: ФК «Полісся» перемагає ФК «Звягель» у товариському матчі. І вже наступної неділі ми чекаємо в гості «Металург» у рамках чемпіонату Першої ліги. Тому футбол повертається в місто. І все буде добре. Тримаємось», – сказав Сергій Сухомлин.

Пресслужба Житомирської міської ради уточнює, що «вже завтра в Житомирі почне курсувати трамвай. Частково на лінії вийдуть і тролейбуси: усі, окрім №2 та №3. Їхню ж роботу поновлять з вівторка. Завтра по цих маршрутах курсуватимуть комунальні автобуси».

Нагадаємо, 27 березня начальник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» розповідав, що відновити роботу тролейбусів і трамваїв у Житомирі планують з середини цього тижня. В першій половини дня 28 березня в.о. начальника управління транспорту і зв’язку міської ради Микола Єрмаков повідомив, що електротранспорт вийде на лінії вже завтра, 29 березня, але згодом в міській раді надали інформацію, що через проблеми, які виникли в енергетиків, запуск міського електротранспорту відкладається.

30 березня під час засідання виконкому мер Сергій Сухомлин казав, що у Житомирі не вистачає об’єму електроенергії, щоб запустити електротранспорт, така ситуація триматиме до двох тижнів.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 9 березня росіяни вдарили по підстанції в Житомирі, внаслідок чого частина міста лишилася без світла і води. У ранковому зверненні мер Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир атакували «шахедами». 15 березня Сухомлин розповів журналістам про ситуацію з електропостачанням, зокрема, зазначив, що орієнтовно через 10-12 днів стан має стабілізуватися.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус електротранспорт транспорт Сухомлин звернення  
Матеріали по темі