Новини компаній

Як відрізнити хорошого стоматолога від поганого?

3 April 2023, 11:29

У багатьох людей є страх походу до лікарів – особливо до стоматологів. Це пов'язано багато в чому із застарілими практиками діагностики та лікування, які раніше застосовувалися. На щастя, зараз стоматолог Одеса використовує щадні методи та якісніші інструменти та витратні матеріали, тому стоматологічні процедури проходять безболісно та приємно.

Втім, враження багато в чому залежить від кваліфікації лікаря та його ставлення до пацієнтів. Кваліфікація відіграє величезну роль – у стоматології чи не щомісяця з'являються нові методи діагностики та лікування, які спрощують практику лікаря та роблять враження пацієнта приємнішими. Якщо фахівець не підвищує свою кваліфікацію та працює занадто застарілими методами, така медична допомога не буде достатньо якісною.

Саме з цих причин люди дуже ретельно обирають стоматолога та стоматологічну клініку.

Ознаки хорошого стоматолога

Принцип пошуку хорошого стоматолога практично такий самий, як і для будь-якої іншої лікарської спеціальності. Насамперед варто запитати друзів та знайомих – можливо, у когось із них є виключно позитивний досвід лікування у професіонала. До того ж можна почитати відгуки про цього лікаря в інтернеті – при цьому варто врахувати, що всі люди різні, і спиратися варто лише на відгуки з конкретикою.

Ще одна ознака гарного фахівця – до нього завжди є черга на запис. Хороші лікарі, як правило, завантажені ‒ і якщо вони зайняті не прийомом пацієнтів, то часто з’являються на профільних конференціях та курсах підвищення кваліфікації.

Якщо ви вже зайшли до клініки, ви можете скласти враження про якість послуг у ній. За всіма нормативами стоматолог Одеса має працювати виключно з одноразовими матеріалами, у масці та стерильних рукавичках. Самі приміщення мають бути чистими. Крім того, стоматолог має асистента. За бажання ви можете поцікавитися кваліфікацією лікаря та його вужчою спеціалізацією, якщо вона є. Найчастіше сертифікати та дипломи вивішені у кабінеті, де лікар проводить прийом.

Ознаки поганого стоматолога

У візитах до стоматолога за умовчанням мало що є приємного, проте деякі червоні прапори прямо говорять про низьку кваліфікацію такого фахівця:

  • недотримання базових санітарних норм під час огляду та процедури ‒ відсутність маски та рукавичок, робота з нестерильними матеріалами;
  • грубе ставлення до пацієнтів з боку лікаря та адміністративного персоналу;
  • наявність виражених больових відчуттів під час маніпуляції, з якими лікар нічого не збирається робити.

Спільно з численними негативними відгуками такий фахівець видається неблагонадійним. Звичайно, можна записатися на прийом і особисто оцінити його кваліфікацію, але здебільшого низька якість лікування йде паралельно з низьким рівнем кваліфікації фахівця.

З цього можна дійти невтішного висновку, що при виборі стоматолога потрібно орієнтуватися як на об'єктивні, і суб'єктивні критерії. Використовуйте кілька джерел інформації при оцінці, і тоді ви матимете більше шансів потрапити до дійсно кваліфікованого стоматолога.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стоматолог  
Матеріали по темі