Події

Священник МП вдарив хлопчика біля храму в селищі Житомирської області, поліція відкрила кримінальне провадження

3 April 2023, 14:57

На Житомирщині за фактом подій біля храму поліцейські відкрили кримінальне провадження, під час розслідування будуть встановлені всі обставини, учасники та свідки подій, що відбулися в селищі Іршанську.

Про це 3 квітня повідомила пресслужба поліції області.

«2 квітня на території церкви Святої Покрови у селищі Іршанську відбувалися збори релігійної громади. На місці події для забезпечення правопорядку працювали поліцейські. Під час заходу правоохоронці припиняли всі спроби фізичного протистояння. Водночас надійшло кілька повідомлень щодо протиправних дій, у тому числі нанесення удару по голові 12-річному хлопчику. Наразі поліцейські встановлюють всі обставини та свідків події і збирають письмові та відеосвідчення учасників заходу», - йдеться у повідомленні.

Кримінальне провадження розпочато за попередньою правовою кваліфікацією – ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Відео ситуації, яка стала підставою для кримінального провадження, розповсюджують у соцмережах:

Водночас керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією Православної церкви України єпископ Паїсій повідомив, що 2 квітня 2023 року в смт Іршанськ на загальних зборах релігійної громади Свято-Покровського храму МП віряни проголосували за приєднання до ПЦУ.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 24 березня 2023 року в Житомирській області налічувалося 260 парафій, які підпорядковуються Православної Церкви України, в підпорядкування УПЦ МП – майже в чотири рази більше.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: церква Іршанськ поліція тілесні ушкодження ПЦУ Паїсій УПЦ МП  
Матеріали по темі