Політика

Адвокати просили закрити справу нардепа від Житомирської області, який одержав 558 тис. грн неправомірної вигоди, суд відмовив

3 April 2023, 15:35

Захисники народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних (фракція «Слуга народу») подали клопотання про закриття кримінального провадження за обвинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення.

Про це зазначається в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 28 березня 2023 року.

Суд у задоволенні клопотання захисників нардепа відмовив.

«Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та окремому оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної скарги на судове рішення, передбачене ч. 1 ст. 392 КПК України», - йдеться в ухвалі.

Зауважимо, що в Єдиному реєстрі судових рішень станом на 3 квітня оприлюднена лише вступна та резулятивна частина ухвали, повний текст ухвали мали проголосити 31 березня 2023 року.

Нагадаємо, 23 вересня 2022 року НАБУ і САП скерували до суду справу стосовно народного депутата Сергія Кузьміних за обвинуваченням у одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди: його дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 369-2 КК України (Зловживання впливом).

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 28 січня 2022 року детективи НАБУ затримали народного депутата від Житомирської області Сергія Кузьміних під час передачі значної суми грошей: нардепа затримали з хабарем у 558 тис. грн, які він отримав за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області. 31 січня генпрокурор Ірина Веденіктова повідомила про підписання підозри народному депутату Сергію Кузьміних, який підозрюється у скоєнні злочину з використанням своїх службових повноважень і впливу. 4 лютого Сергій Кузьміних вперше прокоментував подію, а його адвокат Лариса Криворучко зауважила, що «політична складова кримінальної справи очевидна».

Вищий антикорупційний суд 19 травня 2022 року обрав запобіжний захід нардепу від Житомирської області Сергію Кузьміних: призначили заставу в розмірі 49,6 тис. грн, хоча прокурор клопотав про тримання під вартою строком на 60 діб. Ухвалою від 29 липня 2022 року Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання про повернення Сергію Кузьміних застави у розмірі 49 тис. 620 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кузьміних суд неправомірна вигода хабар  
Матеріали по темі