Фоторепортаж

Калюжі, іржа та облущені стіни: який вигляд має єдиний у Житомирі підземний перехід. Фоторепортаж

3 April 2023, 15:47

Єдиний у Житомирі підземний перехід побудували у 1982 році. До 2018 року його не ремонтували, у вересні 2018 року розпочали ремонт, який тривав більше року: зробили реконструкцію, облаштувавши пандуси для маломобільних верств населення та встановивши камери.

Вже через рік після завершення реконструкції перехід мав не дуже презентабельний вигляд - іржа на металевих конструкціях, тріщини та “розписи” на стінах. Який вигляд має підземний перехід має через більш ніж три роки після кінця реконструкції та чи перебігають містяни дорогу, оминаючи підземний перехід, дізнавалася фотокореспондентка Житомир.info.

Як повідомляв Житомир.info, підземний перехід побудований у 1982 році і 36 років не ремонтувався. Головна мета реконструкції - влаштування пандусів для маломобільних груп населення.9 листопада 2017 року під час засідання сесії Житомирської міської ради депутати прийняли субвенцію з державного бюджету в розмірі 1 млн грн, яка була виділена завдяки тодішньому нардепу Бориславу Розенблату і мала бути спрямована на роботи з реконструкції підземного переходу на проспекті Миру. Згодом депутат міської ради минулої каденції від Радикальної партії Ірина Ярмоленко опублікувала фото з можливими варіантами підземного переходу на проспекті Миру, ця реконструкція коштувала 3,5 млн грн. Депутат Іван Фурлет в червні 2018 року показав альтернативний проект - наземний перехід, який коштує 2,2 млн грн. Поки депутати вирішували питання з підземним та наземним переходами, житомиряни біля панчішної фабрики просто перебігали дорогу. Реконструкцію житомирської «підземки» за 1,2 млн грн виконував ФОП Загладько з Житомирського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підземний перехід 
Матеріали по темі