Політика

В Житомирській області працює парламентська ТСК: на одному з підприємств лісгоспу виявили незаконну деревину

4 April 2023, 16:32

В Житомирській області 3 квітня працювала Тимчасова слідча комісія Верховної ради з питань лісових та водних ресурсів і екології.

Про це на своїй сторінці у Facebook ввечері 3 квітня повідомив народний депутат від Житомирської області Дмитро Костюк. Він показав зрубаний дуб діаметром 73 см який коштує від 50 тис. грн, зазначивши, що «тут таких сотні», необліковану деревину та колоди дерев, частина з яких прочіпована, а частина – ні, наголосивши, що чіпи легко знімаються і їх таким чином зможуть повторно використовувати.

«Ємільчине. Багатство нашого краю (показує колоди та дошки). Це потенційно великі кошти, які мали йти до бюджету у вигляді сплачених податків, а потім йти на дороги, зарплати, пенсії, але не йдуть», - говорить у своєму відео Дмитро Костюк.

Правоохоронці зафіксували виявлені порушення.

«Третього квітня до поліції надійшло повідомлення про виявлені порушення на території одного з підприємств лісового господарства. На місце виїжджала слідчо-оперативна група відділення поліції Ємільчине. Було зафіксовано всі обставини, зокрема, були виявлені колоди деревини різної породи, або без чіпів, або з чипами, які не відповідають реальному стану. На даний час зібрані матеріали передаються за належністю до правоохоронних органів», - розповіла в коментарі Житомир.info речниця ГУНП в Житомирській області Алла Ващенко.

Зазначимо, що 4 квітня у Житомирі було заплановане засідання Тимчасової слідчої комісії, яку очолює народний депутат України Микола Тищенко.

Довідка: Постанова про створення Тимчасової слідчої комісії Верховної ради була прийнята 18 жовтня 2022 року, її ініціатором був нардеп Микола Тищенко. Основними завданнями ТСК є:

перевірка та оцінка фінансово-господарського стану підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України;

перевірка фактів щодо можливої бездіяльності, порушення законодавства України на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, які могли призвести до зменшення надходжень до державного та місцевих бюджетів;

перевірка раціональності використання лісових, водних ресурсів та державного майна на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України;

перевірка фахової відповідності керівників усіх рівнів, долучених до процесів управління підприємствами, установами та організаціями, що належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України.

Як повідомляв Житомир.info, менш як два місяці від початку 2023 року на Житомирщині відкрили 26 проваджень щодо незаконних порубок і перевезення деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТСК лісгосп деревина Костюк Ємільчине поліція вирубка дерево нардеп 
Матеріали по темі