Політика

ТСК Верховної ради рекомендувала звільнити головного еколога та головного лісівника Житомирської області

4 April 2023, 18:25

За результатами засідання Тимчасової слідчої комісії Верховної ради з питань розслідування можливих фактів неефективної діяльності Державного агентства лісових ресурсів України, Державного агентства водних ресурсів України та Державної екологічної інспекції України, їх територіальних органів, рекомендовано звільнити начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгенія Медведовського та директора Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», екскерівника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка.

Про це 4 квітня в коментарі Житомир.info повідомив член ТСК, народний депутат від Житомирської області Дмитро Костюк.

«Проголосували за рекомендацію до Держекоінспекції про звільнення за службове недбальство керівника Державної екологічної інспекції Поліського округу (по Житомирській та Рівненській областях) Медведовського. Там є конкретний кейс у мене на окрузі, в Ємільчинській громаді: під час роботи ТСК керівник екоінспекції розповідав про місцеве сміттєзвалище – що воно законне, легальне, на нього є всі документи. Але на відео видно, що ніякої огорожі там немає, нагляду немає, охорона відсутня. А для керівника екоінспекції це все нормально, порушень немає», - розповів Дмитро Костюк.

Під відео сміттєзвалища з вирубаними деревами Ємільчинський селищний голова Сергій Волощук написав, що зйомка зроблена «біля офіційного сміттєзвалища села Підлуби, яке зареєстроване в обласному управлінні екології та є в реєстрі місць видалення відходів».


«Також було рішення ТСК щодо лісгоспів: проголосували за рекомендацію звільнити Сахнюка. Він раніше був керівником Житомирського обласного лісгоспу, а зараз його підвищили, він директор Столичного лісового офісу ДП «Ліси України», в нього у підпорядкування Житомирська і Київська області», - повідомив Дмитро Костюк.

Нагадаємо, в Житомирській області 3 квітня працювала Тимчасова слідча комісія Верховної ради, яка, зокрема, виявила порушення на території Ємільчинського лісгоспу та звернулася з цими фактами до поліції.

Як повідомляв Житомир.info, менш як два місяці від початку 2023 року на Житомирщині відкрили 26 проваджень щодо незаконних порубок і перевезення деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ТСК лісгосп деревина Костюк нардем Ємільчине Медведовський вирубка дерево Сахнюк 
Матеріали по темі