Місто

В Житомирі змінили дату завершення опалювального сезону – продовжили ще на чотири дні

5 April 2023, 09:59

В Житомирі під час опалювального сезону містяни не відчували незручностей, а його завершення перенесуть з 10 квітня на 14 квітня.

Про це під час засідання виконкому 5 квітня повідомив начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

«Вже другий опалювальний сезон ми завершуємо під час військового стану. В першу чергу хочу подякувати за співпрацю енергетикам, які все-таки дозволили нам і нашим абонентам фактично не відчути незручності, і всі аварійні ситуації ліквідовувалися оперативно. І населення не відчуло якогось дискомфорту по відсутності опалення», - сказав Олександр Марцун.

Він зауважив, опалювальний сезон був майже такий, як і минулого року, але вдалося зекономити 9 млн куб.м газу за рахунок використання альтернативних джерел опалення: дві котельні «Житомиртеплокомуненерго» працюють на альтернативних джерелах.

Начальник управління комунального господарства повідомив, що в проєкті рішення про закінчення опалювального сезону пропонується змінити дату.

«Пропонується змінити 10 квітня на 14 квітня завершення опалювального сезону у зв’язку з тим, що коли готувався проєкт рішення, то був один прогноз погоди, а зараз він трошки змінився. І ще пропонуємо додавати пункт стосовно повернення генераторів, які використовувалися для опалення і які ми передавали з комунальних підприємств іншим господарюючим суб’єктам для забезпечення опалення. Повернення генераторів балансоутримувачам, щоб вони їх підготували до наступного опалювального сезону», - пояснив Олександр Марцун.

Нагадаємо, 28 березня на сайті міської ради був оприлюднений проєкт рішення виконкому, де пропонувалося опалювальний сезон 2022-2023 років на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади завершити 10 квітня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, в 2022 році опалення в Житомирі вимкнули 16 квітня, опалювальний сезон 2022/2023 в обласному центрі розпочався з 20 жовтня 2022 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком опалювальний сезон Марцун опалення тепло  
Матеріали по темі