Місто

Сину ексдепутата Житомирської міськради не вдалося скасувати рішення суду щодо знесення павільйону біля Житнього ринку

5 April 2023, 12:07

Не погоджуючись із рішенням суду першої інстанції підприємець Сергій Боровський звернувся до суду з апеляційною скаргою, в якій просив скасувати рішення суду першої інстанції, прийняти нове, яким відмовити в задоволенні позову щодо знесення самочинно збудованого павільйону та повернення громаді земельної ділянки на вул.Хлібна, 23 у Житомирі.

Північно-західний апеляційний господарський суд у задоволенні апеляції Боровського відмовив: відповідна постанова була ухвалена 22 березня 2023 року і оприлюднена 4 квітня.

«Колегія суддів апеляційного суду вважає, що суд першої інстанції належно виконав свій обов`язок щодо мотивації прийнятого ним рішення у даній справі та дійшов вірного висновку про наявність підстав для часткового задоволення позову», - зазначається у постанові.

Постанова апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом двадцяти днів з дня складання повного судового рішення до Верховного Суду.

«Матеріалами справи підтверджується, що торгівельний павільйон збудований на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети, а також без відповідного документа, який дає право виконувати будівельні роботи і без належно затвердженого проекту, а тому є самочинним будівництвом згідно із нормами ч. 1 ст. 376 ЦК України. Отже, враховуючи те, що об`єкт нерухомого майна по вул. Хлібній, 23 в м. Житомирі, який є самочинно збудованим об`єктом, наявність якого на земельній ділянці порушує інтереси держави в особі територіальної громади міста Житомира на розпорядження та користування цією ділянкою, а тому державна реєстрація права власності на вказаний об`єкт підлягає скасуванню, а самочинно збудований об`єкт повинен бути знесений особою, яка здійснила таке будівництво... Враховуючи встановлені судом обставини щодо неправомірності п. 3 рішення Житомирської міської ради № 2041 від 09.10.2020, укладений на його виконання договір оренди земельної ділянки № 7 від 05.01.2021 також не відповідає вимогам ЗК України та підлягає визнанню недійсним. Також підлягає до задоволення, як похідна, вимога прокурора про скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки», - йдеться у постанові.

Нижче – скріншоти з постанови апеляційного суду

Нагадаємо, 17 листопада 2022 року пресслужба прокуратури області інформувала, що суд визнав незаконним та скасував рішення Житомирської міськради, недійсними договори сервітуту та оренди, скасував державну реєстрацію прав власності на майно та зобов’язав підприємця знести самочинно збудоване приміщення і звільнити земельну ділянку на вулиці Хлібній.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2021 року суд відкрив провадження за позовом прокуратури, яка вимагала скасувати рішення Житомирської міської ради від 03.04.2020 р. про надання дозволу ФОП Боровському С.М. на користування земельною ділянкою по вул.Хлібна, 23 у Житомирі та знести зведений на цій ділянці павільйон. Підприємець Сергій Боровський – син Михайла Боровського, який в 2015-2020 роках був депутатом Житомирської міської ради від ВО «Свобода».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд земля Боровський павільйон МАФ Житний ринок 
Матеріали по темі