Місто

У березні житомиряни більш справно платили за воду, а до роботи зі злісними боржниками водоканал планує залучати колекторів

6 April 2023, 15:49

Комунальному підприємству «Житомирводоканал» споживачі боргують понад 70 млн грн.

Про це в 6 квітня в ефірі програми «Діалоги» на Житомир.info розповів директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

«Минулого року багато житомирян не розрахувалися вчасно. Частина, ми розуміємо, виїхала, напевно, а частина, можливо, не мала коштів. У нас дуже зросла заборгованість населення, умовно, близько 30 млн грн приростився борг населення за 2022 рік. І станом на сьогодні нам населення винне більше ніж 70 млн грн», – поінформував Роман Ілик.

Директор водоканалу каже: якби житомиряни вчасно і в повному обсязі платили за спожиті послуги, це позитивно вплинуло б і на тариф – він був би нижчий.

«Це величезна сума. На ці кошти можна було б і пального більше купити, й автотранспорт оновити, і замінити ті ж інженерні мережі: засувки, колодязі… І, знову ж таки, зменшити втрати води, а відповідно і зменшити майбутній тариф», – стверджує керівник комунального підприємства.

Роман Ілик зауважує: деякі споживачі, які накопичили до 20 тис. грн боргу за воду.

«Є споживачі, які мають 15-20 тис. грн боргу. Це люди, які ніколи не платили. І, на жаль, зараз у зв’язку з воєнним станом ми не можемо застосовувати щодо них жодних дій – ні щодо відключення, ні щодо роботи з ними виконавчої служби», – зазначає очільник водоканалу.

До злісних боржників планують застосовувати певні заходи, зокрема залучати колекторські компанії до роботи з ними. Разом з тим, тішиться Роман Ілик, у березні містяни більш справно платили за воду, ніж доти.

«Є категорія людей, які багато років не платять, і ми з ними будемо вести більш жорстку політику, аж до того, що ми будемо підключати і приватних виконавців, і колекторські компанії. І ми до цього прийдемо, тому що варіантів нема. А є категорія людей, які перестали платити минулого року. З ними ми ведемо переговори: до когось стукаємо, до когось дзвонимо, до когось приходимо з повідомленнями. І тут якось уже ситуація налагоджується. От, наприклад, розрахунки за березень уже вийшли на рівень близько 100%», – каже директор КП «Житомирводоканал» Роман Ілик.

Повністю програму «Діалоги» з директором житомирського водоканалу дивіться тут

Нагадаємо, станом на 27 лютого 2023 року житомиряни заборгували водоканалу понад 73 млн грн, на підприємстві заговорили про підготовку заяв до суду.

31 березня у водоканалі інформували, що сума боргу населення за воду складає 80 млн грн, зазначаючи, що на ці кошти підприємство могло б купити 22 машини для ремонтних бригад.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2022 року у КП «Житомирводоканал» повідомляли, що рівень оплати житомирян за послуги водоканалу становить 89,9%, загальна сума боргу становила 75 млн грн. У десятці боржників лідерство тримав гуртожиток сімейного типу на вул. Ціолковського, 14.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вода водоканал борг заборгованість Ілик  
Матеріали по темі