Події

Поліція викрила жителя Житомирської області, який зареєструвався «переселенцем» заради держдопомоги

7 April 2023, 10:27

Житель Чуднова Житомирської області зареєструвався «переселенцем», аби отримати державну допомогу. Поліція розслідує шахрайство.

Про це 6 квітня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Дільничний офіцер поліції, працюючи з новими мешканцями громади, які змушені були покинути рідні домівки через війну, виявив, що серед них з’явився житель Запоріжжя. Поліцейський вирушив за вказаною чоловіком адресою, аби з’ясувати, чи не потребує той допомоги. Та виявилося, що такий «переселенець» там не проживає», – розповідають у поліції.

Правоохоронець опрацював інформацію, офіційно надану 23-річним молодиком та все ж розшукав його у Чуднові. Як з’ясувалося, чоловік проживає тут ще з 2020 року. Він переїхав до місцевої громади із Запорізької області й відтоді мешкає та працює у місті.

Поліцейські встановили, що влітку минулого року чоловік зареєструвався через мобільний додаток, як внутрішньо переміщена особа, вказавши неправдиві відомості про дату та причину переїзду на Чуднівщину. З того часу щомісяця отримував державну допомогу. Ймовірно, намагаючись уникнути перевірки, він вказав несправжню адресу теперішнього проживання.

Тож нині триває з’ясування всіх обставин у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Законодавством шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, карається позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, 4 квітня 2023 року в поліції розповідали про жителя Житомирської області, який подав до держорганів низку електронних документів для отримання компенсацій за нібито вимушене переселення та пошкодження житла. Як встановили поліцейські, насправді жодних заявлених проблем 19-річний хлопець не мав. Загальна сума коштів, отриманих юнаком від держави, – 30 тисяч гривень. За вчинене хлопцеві загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахра шахрайство ошуканство компенсація переселенець переселенці ВПО  
Матеріали по темі