Економіка

Ремонт транспорту та торгівля: який бізнес за гранти у Житомирській області будуть розвивати 29 підприємців

8 April 2023, 12:00

Упродовж трьох періодів реалізації державної програми “єРобота” у 2023 році (з 1 лютого по 12 березня) 121 житель Житомирщини подав заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу.

Про це 7 квітня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«За результатами їх розгляду Ощадбанком та Державною службою зайнятості 29 подавачів отримали позитивні рішення і зможуть реалізувати свій бізнес-проєкт за державні кошти. Середній розмір гранту – майже 242 тис. грн. Загальна сума коштів, які надійдуть на рахунки підприємців – понад 7 млн грн. Отримувачі грантів запланували створити 62 нових робочих місця», - йдеться в повідомленні.

Найпопулярніші напрями діяльності відповідно до бізнес-планів:

  • 38% заявників планують займатися оптовою та роздрібною торгівлею, ремонтом автотранспорту;
  • 21% - реалізовуватимуть бізнесові плани у галузі тимчасового розміщування й організації харчування;
  • 10% розвиватимуть підприємницьку діяльність у переробній промисловості.

Серед отримувачів грантів 64% жінок і 36% чоловіків, 58% переможців мають вищу освіту.

Довідково: за грантовою програмою “Власна справа” проєкту єРобота можна отримати мікрогрант від 50 до 250 тис. грн. Обов'язковою умовою надання коштів є створення 1-2 робочих місць.

Подати заяву можна прямо зараз: https://is.gd/KT7RoW

З 27 березня по 9 квітня триває 5 хвиля прийому заяв цього року.

Інформація щодо умов програми: https://is.gd/Srb8R5

Поради - що потрібно враховувати при поданні заяви: https://is.gd/Pyn5bl.

Консультації щодо складання бізнес-плану фахівці обласного центру зайнятості надають щоденно, зокрема і в телефонному режимі за номерами: 0(412) 43-20-40 та 063-214-41-75 або щосереди в режимі Zoom-конференції (анонси заходів дивіться на сторінці обласної служби зайнятості у Фейсбуці або в телеграм-каналі.

Онлайн-підтримка: https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, 14 березня центр зайнятості інформував, що у першу в цьому році хвилю подачі заяв за програмою мікрокредитування «Власна справа» від жителів Житомирщини надійшло 32 заяви. За результатами їх розгляду 10 подавачів визначені переможцями й отримають від держави від 149 до 250 тис. грн на старт чи розвиток свого бізнесу. В процесі реалізації підприємницьких проєктів вони створять 22 нових робочих місця.

Як повідомляв Житомир.info, 1 лютого 2023 року стартувала перша у 2023 році хвиля подачі заяв на отримання мікрогранту в рамках програми єРобота.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості мікрогрант підприємець бізнес власна справа 
Матеріали по темі