Суспільство

За першу декаду квітня у Житомирі випала понад місячна норма опадів

10 April 2023, 11:14

Початок квітня у Житомирі та області виявився вологим: чи не щодня дощить або йде мокрий сніг. Зокрема, в обласному центрі лише за першу декаду випала понад місячна норма опадів.

Про це 10 квітня Житомир.info повідомили в Житомирському обласному центрі з гідрометеорології.

«Проходження через територію Житомирської області серії активних атмосферних фронтів, пов’язаних з виходом на територію України південних циклонів, обумовила протягом періоду 1-10 квітня 2023 року щоденні опади переважно помірної інтенсивності у вигляді снігу, мокрого снігу чи дощу. Вночі 5 квітня випадіння снігу призвело до утворення тимчасового снігового покриву висотою 2-7 см, який з підвищенням температурного режиму швидко зруйнувався. Загалом за зазначений період випало 29-46 мм», – йдеться у повідомленні.

Відповідно до інформації синоптиків, у Житомирі випав 321% опадів у порівнянні з нормою за I декаду квітня (кількість опадів в порівнянні з нормою за квітень – 110%). Ще більше налляло у Звягелі – 383% опадів у порівнянні з нормою за I декаду квітня (кількість опадів в порівнянні з нормою за квітень – 118%).

Інформація про загальну кількість опадів протягом 1 квітня - ніч 10 квітня 2023 року згідно з даними спостережень метеостанцій Житомирської області наведена в таблиці:

Нагадаємо, перший робочий тиждень квітня (3.04-7.04) у Житомирі та області був мрячним. А в окремі дні в регіоні сипав рясний сніг, водіїв попереджали про ожеледицю. Дощовими були і вихідні, 8-9 квітня.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня 2023 року в Житомирі випала місячна норма опадів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: погода синоптики дощ опади норма опадів  
Матеріали по темі