Новини компаній

Питання протезування: імплантація зубів та нейлонові протези

10 April 2023, 11:18

Сучасні можливості дентального протезування дозволяють кожній людині повноцінно відновити втрачені зуби, обравши оптимальний вид протезів. За типом фіксації всі ортопедичні конструкції поділяються на знімні та постійні. Про особливості знімних нейлонових протезів і те, як відбувається імплантація зубів в Києві, піде мова в нашій статті.

Нейлонові протези – сучасна альтернатива вставним щелепам

Нейлонові або силіконові протези – найсучасніший вид знімних конструкцій. Основа – гнучкий медичний нейлон, на якій встановлюються зубні коронки. Як виглядає цей ортопедичний виріб, можна побачити на сайті стоматології Healthy Dent. Протез надійно тримається, присмоктуючись до щелепи внаслідок вакуумного ефекту, а якщо є опорні зуби, то можлива додаткова фіксація за допомогою кламерів.

Коли використовуються протези з нейлону

Нейлонові протези можуть замінити від одного втраченого зуба до всього ряду при повній адентії. В залежності від клінічної картини, відрізняються конструкція та розмір виробу: протези бувають частковими та повними.

Цей варіант протезування показаний пацієнтам з алергією на метал та акрил, адже не містить цих речовин у складі. Підходить тим, кому не можна вживити імпланти або встановити незнімну конструкцію. Люди, чия діяльність пов’язана із ризиком травмування щелепи, також можуть використовувати нейлоновий протез з еластичною, але міцною основою.

5 головних плюсів силіконових протезів

  • натуральний вигляд: штучні зуби виглядають, як натуральні, а рожево-прозорий силікон не відрізнити від ясен;
  • комфорт: гнучкий базис не натирає ясна, дикція не змінюється;
  • швидке встановлення: від першого візиту до стоматолога-ортопеда до фіксації готового протезу – 3-10 днів;
  • відновлення зубів: людина може повноцінно пережовувати їжу, спілкуватися, розмовляти;
  • доступна ціна: нейлонові зубні протези дешевші за бюгельні конструкції.

Єдине зауваження щодо нейлонових виробів – це термін служби: 3-5 років. Гнучкий матеріал з часом деформується і протез вже не може щільно прилягати до щелепи.

Імплантація – відтворення зубів кращими, ніж були

Наразі єдиний спосіб повноцінно відтворити втрачений зуб – це імплантація. До того ж найбільш довговічний з усіх видів протезування: зубні імпланти (Київ) розраховані на 25-40 років використання, а деякі виробники дають довічну гарантію.

Як відбувається імплантація

Класична імплантація – це багатоетапна процедура, що включає:

  1. Діагностику та підготовку ротової порожнини пацієнта.
  2. Встановлення імплантів.
  3. Зняття швів за тиждень.
  4. Встановлення формувача ясен через 3-6 місяців.
  5. Встановлення абатменту – «перехідника» між імплантом та коронкою через 2 тижні.
  6. Виготовлення та фіксація коронки.

Імплантація за класичним двоетапним протоколом – найпоширеніший варіант, але попитом користується також експрес-імплантація, коли стрижень встановлюється одразу після видалення зуба, а на ньому фіксується тимчасова коронка.

Альтернативою повному знімному протезу є система All-on-4, коли одночасно встановлюється не один, а одразу чотири імпланти: в Києві таку технологію пропонує клініка Healthy Dent. Унікальність методу в тому, що на титанових стрижнях фіксується повний незнімний протез, а не окремі коронки. За допомогою протезування на 4-х або 6-ти імплантах можна замінити до 14 зубів, тобто весь зубний ряд.

Більше про види та процедуру імплантації читайте на сайті: https://healthydent.ua/uk/uslugy/implantaciya-zubiv. Або запишіться на безкоштовну консультацію стоматолога-ортопеда чи імплантолога до Healthy Dent і отримаєте вичерпні відповіді на всі запитання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: імплант зуби стоматологія протезування 
Матеріали по темі