Суспільство

До Дня космонавтики житомирянам подарували альтернативну айдентику міста

10 April 2023, 13:30

Спеціально до Дня космонавтики Кирило Онацький, бренд-стратег із Житомира, презентував альтернативну айдентику свого рідного міста.

Деталі проєкту оприлюднені на спеціальному сайті.

«Мета проекту – створити нові, сміливі асоціації з містом. Придати новий характер звичайній провінції. Наразі основні асоціації з містом це шкарпетки і морозиво. Але наша візія – Житомир IT-столиця України. Перший крок це сильний і помітний бренд», - зазначається в описі.

Зазначається, що за основу взяли логотип житомирського музею космонавтики.

«Декілька років мене турбувало, що людина, яка народилась в Житомирі і першою відкрила людству космос, залишається майже непомітною. І наш житомирський музей космонавтики не дуже популярний, хоча має гарну унікальну колекцію. Тому я вирішив запропонувати нові асоціації з містом. Та цей проект не тільки про логотип і айдентику. Цей проект про мрійників, і про то що все можливо. Навіть якщо ти народився в Житомирі», - розповів Marketing Media Review історію проекту автор Кирило Онацький.

Він вважає, що Житомир цілком може стати українською кремнієвою долиною: поруч зі столицею, тихий, дуже зелений і з дешевою орендою.

Детальніше космічну айдентику Житомира дивіться тут

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2014 році у Житомирі визначили переможця проєкту «Подаруй місту логотип», в квітні 2015 року в міській раді презентували проектні матеріали логотипа Житомира, але макет і не був схвалений членами виконкому: отримав ряд критичних відгуків та зауважень, а в.о. мера Любов Цимбалюк запропонувала врахувати пропозиції, доопрацювати дане питання та повернутися до його розгляду на наступному засіданні. Логотип намагалися затвердити рішенням сесії міської ради, було підготовлено кілька проєктів рішень, але безрезультатно, втім, це не заважає міській владі використовувати неофіційний логотип Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: логотип День космотавтики боенд Онацький космос Корольов  
Матеріали по темі