Місто

На Героїв Пожежних у Житомирі хочуть облаштувати сквер та невеличкий ринок: вже провели тендер на понад 3 млн грн

10 April 2023, 14:03

У Житомирі в мікрорайоні Мальованка, на вулиці Героїв Пожежних, мають намір облаштувати сквер.

Про це 10 квітня, вийшовши в ефір у соцмережі, розповів депутат Житомирської міської ради, голова бюджетної комісії Юрій Мойсеєв.

«Хочу розказати про плани на майбутнє. Зараз знаходжуся навпроти взуттєвої фабрики, у скверику. І в нас є в планах зробити ремонт, благоустрій цієї території: покласти тротуарну плитку, встановити лавочки, світильники поставити, встановити тут дитячий майданчик, перекрити взагалі цю територію з двох сторін і зробити її повністю пішохідною, щоби мамочки з дітьми мали змогу гуляти тут, відпочивати, і вона була безпечною», – розповів Юрій Мойсеєв.


Він також поділився планами створити на Мальованці невеличкий ринок, який би об’єднав численні кіоски, розташовані хаотично.

«По-друге, тут зараз називається тема, що «депутат Мойсеєв не любить малий і середній бізнес і хоче знести кіоски». Мова йде про ось такі кіоски. Хотів би, щоб мешканці Мальованки під цим відео самі визначилися стосовно долі цих кіосків. У мене у планах немає їх зносити, у нашому проєкті є намір їх облагородити, встановити в одному місці, щоб вони не були отак розкидані, щоб вони були в одному кольорі, з одним фасадом, однієї висоти, однієї ширини. Ми хочемо їх поставити один навпроти одного, накрити дахом, зробити там туалет з умивальником – такий невеличкий риночок, я би так сказав. Усе-таки щоб це місце було зручне для покупців. Бо зараз ви бачите там калюжі, машини їздять – заїжджають, розбивають… Такі умови зараз», – показує Мойсеєв.

Депутат міськради пообіцяв показати проєкт майбутнього скверу, а також закликав жителів мікрорайону висловлювати свої думки і пропозиції у коментарях.

«У кого є бажання, висловіть свої думки, свої пропозиції, рекомендації, що б ви хотіли змінити тут, у цьому районі, бо зараз, на мою думку, він не дуже привабливий», – пропонує депутат міськради.

Юрій Мойсеєв також зауважив, що довкола чимало продуктових магазинів, а от аптеки тут бракує.

«До мене зверталися люди стосовно аптеки в цьому районі. Так, там, де зараз стоїть автомат з водою, тут буде аптека. Говорили вже з власником цього приміщення, вони збудують спеціальне місце, і там буде аптека», – ділиться Юрій Мойсеєв.

Зауважимо, що, відповідно до інформації на ресурсі Prozorro, 30 березня 2023 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на роботи з «реконструкції частини території благоустрою з організацією скверу за адресою: м. Житомир, вул. Героїв Пожежних, 125 (Роботи, пов’язані з об’єктами завершеного чи незавершеного будівництва та об’єктів цивільного будівництва)».

Очікувана вартість робіт – 3 218 227,20 грн з ПДВ.

7 квітня був кінцевий строк подання тендерних пропозицій. Відповідно до реєстру пропозицій, у тендерні брала участь одна фірма – ТОВ «Будівельно-торгівельна компанія світ Будінвест» з пропозицією 3 162 132 грн.

Строк виконання робіт – до 31 серпня 2023 року. Нині очікується рішення щодо визначення переможця тендеру.

Скриншот з платформи Prozorro

Зазначимо, що за даними ресурсу Youcontrol, ТОВ «Будівельно-торгівельна компанія світ Будінвест» зареєстроване у Житомирі на вулиці Кафедральній. Основний вид діяльності – «Неспеціалізована оптова торгівля». Серед інших видів діяльності фірми – «Будівництво інших споруд, н.в.і.у».

Розмір статутного капіталу – 1 000,00 грн. Керівником організації є Мхітарян Самвел Михайлович.

Як повідомляв Житомир.info, у житомирському мікрорайоні Мальованка також планують реконструювати сквер на перехресті вулиць Троянівської та Радивилівської. Так, у сквері на вказаному перехресті вже було реалізовано два проєкти вартістю майже по пів мільйона кожен у рамках проєкту «Бюджет участі» 2019 року: проєкт «Дитяча мрія» за 430 тис. 886,94 грн та проєкт території здоров’я за 458 тис. 004,72 грн. Який вигляд ці майданчики мали в серпні 2021 року – дивіться у фоторепортажі.

17 червня 2021 року на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення виділити кошти на капітальний ремонт благоустрою території з організацією скверу на перехресті вулиць Троянівська та Радивилівська (в т.ч. виготовлення ПКД) – 2 млн грн для реалізації рішення депутатів щодо використання коштів на потреби округу.

Реконструкцію цього скверу мали завершити до 1 вересня 2022 року, однак перенесли на 2023 рік через «обставини непереборної сили» і затримку фінансування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер ринок Мальованка Героїв Пожежних Мойсеєв  
Матеріали по темі