Суспільство

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими провів зустріч з родинами військових 30-ї бригади

10 April 2023, 14:47

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців 30-ї окремої механізованої бригади.

Про це 10 квітня повідомляє пресслужба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

На запитання рідних відповіли представники Координаційного штабу та військової частини. Обговорили труднощі службових розслідувань, які проводять військові частини в умовах бойових дій.

«Службові розслідування побудовані на свідченнях військовослужбовців. Коли ідуть бойові дії, ти часто не бачиш, що відбувається з побратимом в десяти метрах від тебе. Такі реалії. Або навіть коли побратими кажуть, що бачили як людина отримала поранення, несумісні з життям, командир все одно обліковує Захисника зниклим безвісти – поки не вдається забрати тіло. Бо такі свідчення часто бувають суб’єктивними. І нам вдавалося повернути з полону не одного Оборонця, якого вважали загиблим», - наголосив представник Штабу.

Представники військової частини пояснили, що згідно із законом про захист персональних даних повну інформацію надають тільки на запит прокуратури чи правоохоронних органів.

Представник Штабу зауважив, що рідні не можуть подати документи на отримання статусу учасника бойових дій, якщо їхній близький у полоні чи зник безвісти. Це може зробити тільки особисто військовослужбовець після повернення з полону.

Нагадаємо, 17 січня журналістам Житомир.info розповіли, куди у Житомирі звертатися рідним зниклих безвісти та чому не можна поширювати інформацію про розшук військових у соцмережах. 5 квітня Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими інформував про те, що почастішали випадки шахрайства стосовно родин полонених і зниклих безвісти військовослужбовців.

Як повідомляв Житомир.info, в грудні 2022 року у Житомирській області почав працювати офіс Уповноваженого зі зниклих безвісти.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зниклий безвісти зникнення військовий військовослужбовець полон полонений Координаційний штаб 
Матеріали по темі